Пошук

Опалення комунальних установ альтернативними видами палива

Дата: 03.02.2022 14:38
Кількість переглядів: 283

Ще з минулого року за ініціативи й активної участі виконувача обов’язки міського голови Віталія Мацюка міська рада спільно з КП «Тепломережа» вивчали всі можливості ефективного та маловитратного опалення комунальних установ альтернативними видами палива. І на сьогодні в тестовому режимі вже запрацювала перша котельня на альтернативному паливі по вулиці Шевченка.  

– Перед нами серйозно постало питання заміщення природного газу на альтернативні види палива, адже в попередні роки у зимовий період «Тепломережі» не раз доводилося врегульовувати збої з обігрівом тих дитсадків, приміщення яких опалюються газом, – говорить Віталій Мацюк. – Це недопустимо – ставити під сумнів питання тепла в дитячих установах, тому на сьогодні заплановано обладнати сучасними твердопаливними котлами дитсадки  «Світлячок» та «Сонечко».

Протестувавши роботу котла «Altep Bio», що забезпечує теплом приміщення міської ради, буде враховано всі особливості роботи нового обладнання. Відтак будуть переобладнані котельні саме в дитячих садках з огляду на соціальне значення і важливість безперебійної роботи цих установ. 

Працює котел в автоматичному режимі та має високий рівень тепловіддачі. Для згорання в ньому можуть застосовуватися всі альтернативні види палива: пелети, дрова, вугілля, паливна тріска (щепа) тощо.

Для бюджетних установ газ нині коштує 17 тис. грн за 1000 м3. Щодо альтернативного палива, то на сьогодні ми налагодили співпрацю з постачальником, в якого будемо закупляти пелети за максимально вигідною ціною – 4 тис. грн за 1 тонну. Так, для забезпечення роботи котельні потрібно 5 тонн пелет на місяць (в грошовому еквіваленті = 20 тис. грн). А от газу ця котельня споживала  близько 4тис. м3 на місяць (в грошовому еквіваленті = 64 тис. грн). 
Отже, економічна ефективність очевидна: за попередніми підрахунками, заощаджувати будемо щонайменше втричі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора