Пошук

Україна сьогодні, 28 липня, вперше відзначає День Української Державності.

Дата: 28.07.2022 15:55
Кількість переглядів: 153

Запровадити нове державне свято, яке відзначатиметься у день хрещення Київської Русі-України 28 липня, запропонував торік президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня незалежності України і затвердив відповідний указ. За його словами, точкою відліку української державності вважається рік заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. Тому нове свято відзначатиметься у день розквіту української державності – у день хрещення Київської Русі, сказав тоді президент.

Своєю чергою Верховна Рада 31 травня 2022 року ухвалила закон, який встановлює День державності України 28 липня святковим днем.

Очікується, що святкування Дня Державності України сприятиме утвердженню спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів України, збереженню історичної справедливості та нівелюванню фейкових наративів з боку росії як держави-агресора щодо історичних аспектів українського державотворення.

Також Україна 28 липня відзначає 1034-ту річницю з Дня хрещення Київської Русі. Це свято було запроваджено в липні 2008 року.

Працівники Публічної бібліотеки долучилися до святкування Дня державності України.

 У приміщенні біліотеки організовано книжкову виставку «Українська державність: витоки, становлення, розвиток», для всіх бажаючих бібліотекарі проводять огляд літератури, представленої на виставці.

Організували та провели вуличну акцію "Наша державність", в ході якої люди знайомилися з книжковою викладкою "Історичні етапи українського державотворення", на якій були представлені книги, які розкривають історичні етапи українського державотворення, знайомлять із князями державотворцями Київської Русі, історією та походженням національної символіки нашої країни. Кожен отримав буклет "Українська Державність", підготовлений бібліотечними працівниками, що розкриває основні етапи становлення української державності.

 Взяли участь в урочистій церемонії підняття Державного прапору України і українського національно – визвольного прапору на Центральній площі міста Корсуня-Шевченківського.

Все буде Україна, бо вона у нас одна і нічого дорожчого у цілому світі для нашого народу не існує.

Слава Україні!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора