Пошук

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2022 08:36
Кількість переглядів: 91

Щороку 14 грудня Україна відзначає пам’ятну дату – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Його було затверджено Указом Президента України 10 листопада 2006 року.

14 грудня 1986 року завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком. Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища. Таким чином, цього дня було поставлено умовну крапку в боротьбі з чорнобильським лихом.

Чорнобиль – один із епохальних поворотів не тільки української історії, але і всього людства. Біль і мужність Чорнобиля сповнює наші серця тривогою та неспокоєм. Тільки через багато років приходить до нас переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Ми маємо зробити все, щоб у майбутньому подібні катастрофи ніколи не повторювались, а пам’ять про цих людей жила у наших серцях.

Напередодні цієї дати у відділі абонементу Публічної бібліотеки Корсунь-Шевченківської міської ради для користувачів підготовлена книжкова виставка «Чорнобиль: трагедія, подвиг і пам’ять».

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора