Пошук

Із засідання виконавчого комітету 23.04.2021

Дата: 23.04.2021 20:05
Кількість переглядів: 500

Фото без опису

23 квітня в приміщені Корсунь-Шевченківської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету міської ради. На початку засідання члени виконавчого комітету та всі присутні і запрошені хвилиною мовчання вшанували пам’ять Василя Сергієнка — загиблого журналіста, поета, громадського діяча, який народився саме цього дня.

Першими в порядку денному були розглянуті питання встановлення опіки, способу участі у вихованні дітей, висновку щодо доцільності позбавлення батьківських прав та довлаштування  дитини у прийомну сім’ю. 
Одноголосну підтримку членів виконавчого комітету отримав проект Положення про призначення одноразових виплат перспективним спортсменам територіальної громади.
Члени виконавчого комітету затвердили акти комісії по обстеженню стану зелених насаджень, які перебувають в аварійному стані  та  підлягають видаленню. Підтримку отримала пропозиція садовити молоді дерева взамін видалених.
Жваве обговорення виникло під час розгляду проекту Програми співфінансування термінових ремонтів житлових будинків ОСББ та ЖБК на території громади у 2021 році. Оскільки у Програмі було передбачено співфінансування з міського бюджету термінових ремонтів лише у багатоповерхових будинках, були висловлені пропозиції щодо врахування інтересів жителів громади, які проживають у приватних домоволодіннях, розробивши  окрему Програму чи  доповнивши запропоновану. В результаті обговорення проект Програми рішення виконавчого комітету був відправлений на доопрацювання.
Важливим було прийняття рішення щодо внесення змін до бюджету міської територіальної громади на 2021 рік. Шляхом розподілу вільного залишку коштів бюджету громади, який утворився станом на 1 січня 2021 року, та перерозподілу видатків для вирішення найнагальніших проблем члени виконкому підтримали витрати:
- для надання підтримки особам з особливими освітніми потребами, на оплату корекційно-розвиткових та психолого-педагогічних занять з дітьми з особливими освітніми потребами - 105,1 тис.грн.;
- на виконання Програми «Підтримки комунального некомерційного підприємства «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня» Корсунь-Шевченківської міської ради, а саме на оплату енергоносіїв - 500,0 тис.грн. та 70,0 тис.грн. на виготовлення проектно кошторисної документації по встановленню та підключенню джерела безперебійного живлення;
- на виконання заходів Програми «Організація рятування на водних об’єктах Корсунь-Шевченківської ТГ» - 23,3 тис.грн.;
- на виконання заходів Програми «Призовна дільниця» - 110,7 тис.грн.;
- на виконання заходів Програми «Функціонування та розвиток системи цивільного захисту, забезпечення пожежної та  техногенної безпеки» -50,0 тис.грн.;
- для забезпечення діяльності будинку культури на придбання кінопроектора - 45,1 тис.грн.;
- на виконання заходів Програми «Розвитку та збереження зелених насаджень» - 135,6 тис.грн.  ;
- на придбання телевізора для ДЮСШ -14,5 тис.грн.;
- на оплату виконаних робіт по капітальному ремонту  хірургічного та травматологічного відділень в Корсунь-Шевченківській багатопрофільній лікарні Корсунь-Шевченківської міської ради - 707,8 тис.грн.;
- на поточний ремонт цеху заготівлі овочів ЗДО «Сонечко» - 139,0 тис.грн.;
- проведення капітального ремонту «Встановлення вузла обліку теплової енергії в гімназії» - 53,6 тис.грн.;
- придбання для КП «ВЖ РЕУ»  бензоріза - 50,0 тис.грн.
В той же час члени виконкому не підтримали видатки: встановлення пожежної сигналізації в ЗДО «Світлячок» та ЗДО «Дружба», придбання фільтрів для очищення питної води для ЗДО «Зірочка та ЗДО «Дружба» (пропонуючи забезпечити підвіз питної води зі станції доочистки води КП «Водоканал»), на проведення капітальних ремонтів ліній освітлення окремих вулиць ТГ, на оплату за виготовлення та коригування робочого проекту на об’єкт «Будівництво  міського водогону під залізною дорогою в м.Корсуні - Шевченківському», на будівництво туалету загального користування, на поточні ремонти доріг окремих вулиць громади, благоустрій центральної частини міста, капітальний ремонт освітлення пішохідних переходів, капітальний ремонт тротуарів по вул. Ярослава Мудрого, капітальний ремонт частини каналізаційної мережі біля будинку 38 по вул.Симоненка, поточний ремонт східців біля входу до гімназії.
Крім того, були погоджені  проекти: 
- Програма функціонування та розвитку системи цивільного захисту, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення  місцевого матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливі періоди на 2021 - 2025 роки,
- Програма функціонування та розвитку системи цивільного захисту, забезпечення пожежної та техногенної безпеки на 2021 - 2025 роки, 
- Програма забезпечення громадського порядку та громадської безпеки на території Корсунь-Шевченківської ТГ,
-Про організацію конкурсу з надання послуг  із збирання  та вивезення побутових відходів на території Корсунь - Шевченківської ТГ. 
Не знайшов підтримки членів виконкому проект Програми висвітлення діяльності міської ради Корсунь-Шевченківської міської ради на 2021 рік, розроблений з метою налагодження нових форм інформаційно-комунікаційної взаємодії з жителями ТГ, забезпеченню прозорої та підзвітної діяльності місцевої влади. 
Обговорення викликало звернення депутата міської ради Матвієнка О.О. щодо демонтажу меморіальних дощок, розташованих на Алеї Героїв у місті. Члени виконкому запропонували та одноголосно підтримали пропозицію створити комісію у складі депутатів та членів виконавчого комітету й колегіально вивчити питання та прийняти виважене рішення.

Також були прийняті й інші рішення виконавчого комітету.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора