Пошук

З нагоди 160-річчя перепоховання Тараса Шевченка в Україні. Презентація філателістичної української міжобласної пересувної виставки «Останнім шляхом Кобзаря»

Дата: 10.06.2021 08:26
Кількість переглядів: 995

Фото без опису

8 червня в фойє будинку культури в м. Корсуні-Шевченківському  відбулася презентація  філателістичної української міжобласної пересувної виставки «Останнім шляхом Кобзаря», присвяченої 160-річчю перепоховання Тараса Шевченка в Україні. Автор ідеї і організатор виставки – Олександр Володимирович Канівець, відомий філателіст, член Київського товариства Асоціації філателістів України, громадський діяч, член Асоціації випускників юридичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Виставка філателії «Останнім шляхом Кобзаря» – унікальна колекція експонатів, зібраних з ініціативи Олександра Канівця в ході проведення Міжнародного поштового походу-реквієму маршрутом перевезення тіла Т.Г. Шевченка з Санкт-Петербургу в Канів у 1861 році. Як відзначає її автор, вона унікальна тим, що пройшла той самий шлях, що і похоронна процесія великого Кобзаря. Крім унікальних поштових марок (єдиних у світі!), на виставці була представлена посмертна маска Тараса Шевченка.
До сьогодні автор зі своєю виставкою побував у 97-ми містах. Для кожного з відвіданих міст, якими проходив останній шлях Кобзаря, були виготовлені за спецзамовленням конверти з тематичними зображеннями. Під час маршруту здійснювалося спецпогашення конвертів у кожному місті та містечку відповідно до дати і навіть години перебування в ньому траурної процесії 160 років тому.

Фото без опису

Окрасою заходу став виступ народного аматорського хору ветеранів праці будинку культури (керівник Неля Квятківська), який виконав пісню Данила Крижанівського на слова Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий». Цю величну пісню підхопили усі присутні.
У відкритті виставки взяли участь начальник відділу культури та туризму Ірина Трунцева, директор Публічної бібліотеки Корсунь-Шевченківської міської ради Валентина Шкребтій, які у своїх виступах зазначили унікальність та важливість філателістичної виставки і подякували за титанічну працю О.В.Канівцю.

Фото без опису
Фото без опису

За інформацією Корсунь-Шевченківської централізованої бібліотечної системи 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора