Пошук

Відділ екології та охорони навколишнього природного середовища виконавчого комітету Корсунь – Шевченківської міської ради інформує

Дата: 30.06.2021 08:39
Кількість переглядів: 616

Фото без опису

Для вільного доступу спец. техніки та подальшого грейдерування вулиці Грушевського, жителі даної вулиці власними силами провели обрізку дерев (чагарників). В той же час, залишивши все обрізане гілля  на прилеглій до будинків території. Відділ екології та охорони навколишнього природного середовища  виконавчого комітету Корсунь - Шевченківської  міської ради звертається з клопотанням до жителів вулиці Грушевського щодо потреби приведення  прилеглої до будинків території в належний стан відповідно до правил благоустрою та забезпечення чистоти і порядку в місті Корсунь-Шевченківський за для попередження штрафних санкцій.

Фото без опису

Відділ екології та охорони навколишнього природного середовища виконавчого комітету Корсунь – Шевченківської міської ради черговий раз ЗАКЛИКАЄ жителів територіальної громади дотримуватись Правил благоустрою на території Корсунь-Шевченківської громади. 
Звертаємось до власників та балансоутримувачів об’єктів благоустрою, керівників підприємств, організацій, установ, незалежно від їх відомчої належності і форм власності, підприємців, громадян, які мають житлові будинки, будівлі та споруди іншого призначення у особистій власності чи користуванні, власники тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення з проханням дотримуватись Правил благоустрою та забезпечення чистоти і порядку в місті Корсуні-Шевченківському.
Зокрема, вчасно і в повному обсязі здійснювати прибирання та санітарну обробку прилеглих до них території.
Нагадуємо, що згідно з цим документом, власники та балансоутримувачі об’єктів благоустрою мають забезпечити:
Постійне утримання територій та об'єктів у належному технічному стані і зовнішньому вигляді, своєчасний ремонт об'єктів, фарбування фасадів, будівель і малих архітектурних споруд, благоустрій та озеленення прилеглих територій, косіння газонів, встановлення урн, оновлення табличок із назвами вулиць та номерних знаків на будинках, назв підприємств, установ, організацій, тощо. В разі відсутності технічних чи інших можливостей проводити такі роботи, керівники підприємств, організацій, установ повинні укласти угоду на проведення цих робіт зі спеціалізованим підприємством.
Межі утримання, прибирання, благоустрою та озеленення прилеглої території для підприємств, установ, організацій всіх форм власності, які розташовані вздовж автомагістралей, доріг та вулиць міста, встановлюється від меж закріплених територій до проїжджої частини. За відсутності з будь-якого боку об’єктів і споруд іншої організації, межа прилеглої території визначається на відстані 50 м від огорожі підприємства, установи, організації, а в промисловій зоні – 300 м, включаючи зелені насадження та санітарно-захисні смуги. У випадку, якщо між підприємствами, організаціями, установами територія більша, ніж 50 м, а в промисловій зоні більша, ніж 300 м, у якої відсутній балансоутримувач, територія для прибирання ділиться рівноцінно навпіл.
Для приватних житлових будинків, які розташовані на основних вулицях міста, перелік яких визначено рішенням виконавчого комітету міської ради,  встановити прилеглу територію до зеленої зони, включаючи пішохідний тротуар. В разі відсутності тротуару – до червоної лінії, окрім ділянок, на яких здійснюється утримання зелених насаджень та прибирання за рахунок коштів міського бюджету. На інших вулицях міста, провулках, міждворових проїздах прилеглу територію встановити до дороги (проїжджої частини).
Під’їздні дороги до організацій, підприємств, установ утримуються за їх рахунок.
Межами прилеглих території до кіосків, павільйонів, лотків визначається ділянка в радіусі 15 метрів від кута споруди, якщо інше не визначено Паспортом прив’язки тимчасової споруди, але не менше 15 метрів.
Власники тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення, розташованих на території об’єкта благоустрою державної та комунальної власності, зобов’язані забезпечити належне утримання прилеглої до тимчасової споруди території або можуть брати участь в утриманні цього об’єкта благоустрою на умовах договору, укладеного із підприємством для утримання об’єктів благоустрою державної та комунальної власності або балансоутримувачем.
Підприємства, установи та організації,а також громадяни зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності чи користуванні а також визначену прилеглу до цих об’єктів територію; допускати на об’єкти благоустрою, що перебувають у їх власності або користуванні, аварійно-рятувальні та інші служби для здійснення заходів щодо запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
Підприємства, установи та організації можуть утримувати закріплену за ними територію або брати участь в утриманні об’єкту благоустрою.
Складання сміття та промислових відходів, вивезення їх у не визначені для цього місця, а також спалювання на території міста забороняється.
Забороняється винесення сміття, прибраного з територій підприємств, організацій, установ, прибудинкових територій, тротуарів, газонів на зелені смуги вулиць і провулків, а також складування на них будівельних матеріалів.
За порушення Правил благоустрою передбачене покарання у вигляді складання адміністративних протоколів та  накладання штрафів.


Відділ екології та охорони навколишнього природного середовища виконавчого комітету Корсунь – Шевченківської міської ради
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора