Пошук

Роз`яснення щодо змін у порядку підтвердження вільного володіння державною мовою під час проведення конкурсів на посади державної служби та призначення переможців

Дата: 07.07.2021 13:10
Кількість переглядів: 613

Фото без опису

НАДС надає роз’яснення щодо порядку підтвердження вільного володіння державною мовою під час проведення конкурсів на посади державної служби та призначення переможців.

Рівень володіння державною мовою державними службовцями, засвідчується державним сертифікатом про рівень володіння державною мовою, що видається Національною комісією зі стандартів державної мови відповідно до Закону. Відтак, Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» з 16 липня 2021 року суттєво змінює порядок підтвердження особою вільного володіння державною мовою під час проведення конкурсів на посади державної служби та призначення переможців.

Особам слід подавати копію державного сертифікату про рівень володіння державною мовою або витяг з реєстру Державних сертифікатів про рівень володіння державною мовою лише для участі у конкурсах на зайняття посад державної служби, оголошених з 16 липня 2021 року. 

Під час прийняття рішення про оголошення конкурсу з 16 липня 2021 року рекомендуємо встановлювати максимальний строк подання інформації для участі в конкурсі з метою надання можливості особам, які бажають взяти у ньому участь, скласти іспит на рівень володіння державною мовою та отримати відповідний державний сертифікат.

За інформацією Національного агенства  України з питань державної служби


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора