Пошук

Верховна Рада ухвалила закон, який забезпечить фінансову стабільність на ринку природного газу

Дата: 16.07.2021 09:39
Кількість переглядів: 295

Фото без опису

Верховна Рада України на засіданні 14 липня ухвалила законопроєкт №3508-д. Він спрямований на забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу. Законопроєкт стосується всієї системи теплокомуненерго, постачальників води та газу, це питання десятків підприємств і сотень громад по всій країні.

Проєкт Закону про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу, ухвалювали в інтересах і на прохання представників місцевих громад. 

Ще від 2016 року по всій країні напокопичувалися борги в системі підприємств теплокомуненерго, постачальниками води, газу та «Нафтогазом». Якби цей законопроєкт не був ухвалений, то в багатьох громадах не почався би опалювальний сезон.

Законопроєкт скасовує штрафи та пеню на заборгованість, що виникла після 1 травня 2020 року, та реструктуризує чинну заборгованість на 5 років. Накладає повністю заборону на начислення пені або санкцій із боку постачальників природного газу по категорії населення. 

Через реструктуризацію боргів за спожиті енергоносії, на яку дається достатньо часу, можливо привести до нормального стану функціонування цієї системи та забезпечити місцевим громадам необхідну впевненість. Якби рішення не було би ухвалене зараз, то борги просто би зростали далі, а підготовка до опалювального сезону була би зірвана.

За інформацією  пресслужби Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора