Пошук

Компенсація ЄСВ - реальна економія для роботодавця!!!

Дата: 09.09.2021 08:55
Кількість переглядів: 421

Компенсація ЄСВ - реальна економія

 для роботодавця!!!

Протягом 2020 року роботодавцям Черкащини компенсовано більше п’яти з половиною мільйонів гривень Єдиного соціального внеску. З них сто вісімдесят три  тисячі отримали і роботодавці  Корсунь-Шевченківського району.

В 2021 році до Корсунь-Шевченківської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості вже подано п’ять заяв від роботодавців на отримання такої компенсації.

 

Однією з багатьох послуг, які надає Державний центр зайнятості роботодавцям, є  компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 

Які ж умови та порядок отримання компенсації ЄСВ?

  1. слід подати до центру зайнятості Інформацію про попит на робочу силу (вакансії) (форма № 3-ПН, затверджена наказом Мінсоцполітики від 305.2013 р. № 316).
  2. працевлаштувати за направленням Служби зайнятості на новостворене робоче місце безробітного, який належить до переліку категорій осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню ( ч. 1 ст. 14 Закону про зайнятість), або ж сам роботодавець має займатись пріоритетним видом економічної діяльності, перелік яких визначений Постановою КМУ №347 від 15 квітня 2013 року.

 

Для отримання компенсації ЄСВ роботодавець протягом 2 місяців з дня працевлаштування безробітного подає до структурного підрозділу служби зайнятості:

1) заяву на компенсацію витрат на сплату ЄСВ, нарахованого на зарплату особи, яка має додаткові гарантії у працевлаштуванні. Її складають у довільній формі;

2) довідку за формою, наведеною в додатку до Порядку № 347.

 

Далі працівники служби зайнятості :

— звіряються  з інформацією про працевлаштування особи на нове робоче місце, наведеною у звіті з ЄСВ;

— перевіряють відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ і внесків на загальнообов’язкове пенсійне страхування (сплачувалися до 01.01.2011 р.);

— переконуються, що роботодавець не є банкрутом і проти нього не порушено справу про банкрутство.

 

За дотримання вищезазначених умов,  протягом п’яти робочих днів приймається рішення про надання компенсації роботодавцю.

 

Компенсацію виплачують протягом 1 року. Точка відліку — день прийняття безробітного на роботу. Розмір компенсації дорівнює сумі фактично понесених роботодавцем витрат на сплату ЄСВ, нарахованого на заробітну плату.

 

         Компенсація єдиного соціального внеску – дієва допомога роботодавцю, який створює нові робочі місця та має змогу направити вивільнені кошти на розвиток бізнесу.

         Для отримання детальних консультацій з даного питання звертайтесь до відділу взаємодії з роботодавцями Корсунь-Шевченківської районної філії Черкаського ОЦЗ за адресою: м. Корсунь-Шевченківський, вул. Ювілейна, 17а, відділ взаємодії з роботодавцями, кабінет №16, тел. – 20085.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора