Пошук

Як прописати дитину?

Дата: 27.10.2021 12:13
Кількість переглядів: 386

Де  може бути  зареєстроване місце проживання  новонародженої дитини ?

Місцем проживання фізичної особи, яка не досягла десяти років, є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров’я, в якому вона проживає.

В першу чергу, дитина  не може бути зареєстрована  в квартирі чи будинку, де не зареєстрований  ні один з його батьків (усиновлювачі) або у відповідних випадках, де не проживає опікун або не знаходиться навчальний заклад чи заклад охорони здоров’я, в якому вона проживає.

Також вона не може бути зареєстрована, як власне і всі інші, в нежилому приміщенні.

Дитину до 14 років реєструють за місцем проживання батьків, або одного з батьків за письмовою згодою іншого.

 

 В який термін з моменту народження потрібно зареєструвати місце проживання дитини? Новонароджена дитина має бути зареєстрована протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.. В разі зняття з реєстрації місця проживання дитина має бути зареєстрована протягом 30 календарних днів.

 

Де реєструють місце проживання новонароджених і які необхідні документи?

 Для того, щоб зареєструвати дитину до 14 років дозвіл співвласників житла не потрібний.

 Для реєстрації місця проживання дитини разом із заявою батьки подають наступні документи: свідоцтво про народження дитини, паспорти, квитанцію про сплату адміністративного збору. Якщо в свідоцтво про народження відомості про батька внесені зі слів матері, необхідно надати оригінал і копію виписки з Державного реєстру

актів цивільного стану про занесення інформації відповідно до ч. 1 ст.135 Сімейного кодексу України.

 

 Вартість послуги 13,60 грн., якщо реєстрація відбувається протягом встановленого строку, або 40,80 грн.,  якщо звертаються з порушенням строку.

 

Пам’ятайте! Від прописки може залежати вибір майбутнього місця навчання дитини, а також захист права дитини і її батьків, які її виховують, напроживання в зареєстрованому приміщенні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора