Пошук

Корсунь-Шевченківський відділ УДМС у Черкаській області повідомляє про вартість біометричних документів та звільнення від оплати за адмінпослуги при оформленні**

Дата: 23.11.2021 15:31
Кількість переглядів: 911

Питання вартості біометричних документів цікавить всіх, хто планує оформлення ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Пояснюємо, з чого складається вартість біометричних документів та хто має пільги при оформленні.



Отже, при оформленні документів, громадяни сплачують вартість адміністративних послуг та вартість бланку, в окремих випадках (у разі обміну замість втраченого чи пошкодженого паспорта) додатково 34 грн державного мита.

З 1 січня 2021 року за оформлення паспорта громадянина України у формі картки протягом 20 робочих днів (нетермінове оформлення) необхідно сплатити 363 грн, з яких 126 грн ? вартість адміністративної послуги та 237 грн вартість бланка. У разі термінового (протягом 10 робочих днів) оформлення ID-картки необхідно сплатити 489 грн (252 грн за адміністративну послугу + 237 грн за бланк).

Однак, адміністративна послуга безоплатна для громадян, які досягли 14-річного віку та отримують паспорт громадянина України вперше.

За нетермінове оформлення (протягом 20 робочих днів) паспорта громадянина України для виїзду за кордон сума адміністративного збору складає 694 грн, з яких 352 грн ? вартість адміністративної послуги за оформлення та 342 грн вартість бланка. За термінове оформлення (протягом 7 робочих днів) необхідно сплатити 1046 грн, тобто 704 грн за адміністративну послугу + 342 грн за бланк.

Місцеві громади можуть самостійно звільняти певні категорії громадян від оплати вартості адміністративної послуги за рахунок місцевих бюджетів. Нині на території Черкаської області тільки Корсунь-Шевченківською, Канівською та Городищенською міськими радами прийняті рішення про звільнення від оплати вартості адміністративних послуг, які зараховуються до місцевих бюджетів (70 %) за оформлення (у т. ч. замість втрачених або викрадених) та обмін документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, визначеним категоріям осіб.

До переліку окремих категорій громадян, які звільняються від оплати вартості адміністративних послуг у сфері міграції, та зареєстрували своє місце проживання на території м. Корсунь-Шевченківський, сіл Гарбузин, Саморідня, м. Канів та Городищенської територіальної громади, віднесені:

? громадяни, віднесені до категорій першої та другої постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи;

? інваліди Великої Вітчизняної війни та сім’ї воїнів (партизанів), які загинули чи пропали безвісти і прирівняні до них у встановленому порядку особи;

? інваліди І та ІІ груп;

? учасники бойових дій та особи, прирівняні до них (в тому числі учасники антитерористичної операції);

? ветерани Великої Вітчизняної війни;

? діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;

? батьки та діти багатодітних сімей; особи у віці від 80 років; бездомні особи та безпритульні діти (при наявності певного статусу).

Всі інші черкащани сплачують за оформлення біометричних документів на загальних підставах. Платіжні реквізити для перерахунку коштів за надання послуг з оформлення ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон можна дізнатися на інформаційних стендах у підрозділах або за допомогою сервісу «Платіжні реквізити» → https://dmsu.gov.ua/services/payment.html.

*Зверніть увагу, що квитанція формується відповідно до коду підрозділу міграційної служби, де плануєте подавати заяву на оформлення біометричних документів. Вартість послуг можна оплатити у будь-якому відділенні банку.*

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора