Пошук

Комунальне підприємство «Водоканал» повідомляє

Дата: 06.01.2022 14:01
Кількість переглядів: 1276

Комунальне підприємство «Водоканал»  повідомляє мешканців міста, які користуються послугами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, про те, що у своїй діяльності підприємство керується Правилами  користування системами централізованого водопостачання та водовідведення у містах і селищах України, затверджених Наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України № 190 від 27.26.2008 р., зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 7.10.2008р. за № 93615627.

З огляду на те, що на сьогодні контролери підприємства зафіксували значну кількість порушень з боку споживачів, надаємо абонентам підприємства витяг із цих Правилдля детального ознайомлення:

IV. Самовільне приєднання до систем централізованого  питного водопостачання  та централізованого водовідведення, нераціональне водокористування

1.Не допускається  будь-яке самовільне приєднання об’єктів водоспоживання до діючих систем централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення (включаючи приєднання до будинкових вводів, внутрішньобудинкових мереж або до мереж споживачів).

2.Самовільним приєднанням до систем централізованогопитного  водопостачання та централізованого водовідведення вважається:

приєднання до водорозбірної колонки за відсутності технічних умов;

приєднання до систем централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення, здійснене за відсутності технічних умов;

приєднання до систем централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення,здійснене із порушенням наданих виконавцем послуги з централізованого водопостачання/централізованого водовідведення технічних умов;

приєднання до систем централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення, виконане без участі  представників  виконавця  послуги з централізованого водопостачання/централізованого   водовідведення  або  із  порушенням вимог розділу III цих Правил;

користування системами централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення без укладання із виконавцем послуги  з централізованого водопостачання/централізованого водовідведення договору про надання таких послуг;

самостійне приєднання до систем централізованого  питного водопостачання та/або централізованого водовідведення;

відсутність або невідповідність нормам розміщення  споживачем  засобів комерційного обліку води;

зафіксовані виконавцем послуги з централізованого водопостачання / централізованого водовідведення факти пошкодження пломб, індикаторів впливу магнітного поля, втручання у роботу та виведення з ладу вузлів комерційного обліку води;

використання води для господарських потреб з самостійних протипожежних систем, що живляться від спільних мереж;

недопущення чи перешкоджання виконавцю послуги з централізованого водопостачання/централізованого водовідведення у встановленні чи опломбуванні вузла комерційного обліку чи його елементів, проведенні обстеження мереж водопостачання та водовідведення споживача та їх обладнання, знятті показників засобу обліку.

Споживачі, у яких виявлено порушення, відповідно до цього пункту підлягають відключенню від системи централізованого питного водопостачання та/або централізованого водовідведення, а витрати на від’єднання/приєднання оплачуються цими споживачами.

3. Використання питної води для поливу дворових  і прибудинкових територій та зелених насаджень, а також інших витрат води для утримання будинків, зокрема прибирання місць загального користування, без засобів обліку не допускається.

4. Факт самовільного приєднання до систем  централізованого  питного водопостачання та/або централізованого водовідведення згідно з пунктами 1, 2 цього  розділу  фіксується  представником  виконавця  послуги з централізованого водопостачання/централізованого водовідведення   за участю споживача, який самовільно приєднався до цих систем, про що складається акт про виявлення самовільного приєднання та/або самовільного користування.

Якщо споживач відмовляється підписати акт, він підписується представником виконавця послуги з централізованого водопостачання / централізованого водовідведення та не менше ніж двома свідками з обов’язковим зазначенням їх персональних даних; при цьому в акті робиться відповідний запис про таку відмову.

5. У разі  незгоди  споживача  з  діями  виконавця  послуги  з  централізованого водопостачання/централізованого водовідведення споживач може оскаржити їх в установленому законом порядку.

6. У разі самовільного приєднання до систем централізованого  питного водопостачання та/або централізованого  водовідведення  виконавець послуги з централізованого водопостачання/централізованого водовідведення проводить розрахунок витрат води за пропускною спроможністю водопровідного вводу при швидкості руху води в ній 0,7 м/с та дією її повним перерізом цілодобово або з урахуванням графіка подачі води.

Розрахунковий період при самовільному приєднанні встановлюється з дня початку такого приєднання. Якщо дату початку самовільного  приєднання виявити неможливо, то період самовільного користування становить тридцять діб.

Приклад розрахунку :

         Збитки, завдані самовільним приєднанням згідно з пунктом 6 розділу  IV  Правил, розраховано за математичною формулою: 

         Q = (П х d x d) : 4 x V x T,

         де: Q - витрати води за добу;

         П = 3,14;

         d - діаметр труби (м) = 15 мм.;

         V - швидкість руху води = 0,7 м/сек;

         Т - час = 24 год. х 3600 сек. за годину.

На підставі пункту 6 розділу IV Правил розрахунковий період становить 30 діб. Таким чином у грошовому еквіваленті сума збитків (Σ), завданих Комунальному підприємству «Водоканал», у вигляді втрат води становить:

 

Q = (3,14 х 0,015 х 0,015):4 х 0,7 х 24 х 3600 = 0,000177 х 0,7 х 24 х 3600 х 31= 331,15 м3

 

Σ =331,15 м3х23,04грн= 7629,70 грн;

                                       

при наявності водопостачання і каналізації : 331,15 х 45,44= 15047,46 грн.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора