Пошук

Врегулювання проблем,пов’язаних із системами водопостачання та водовідведення у нашому місті

Дата: 01.02.2022 12:07
Кількість переглядів: 214

Спільно з профільними фахівцями, залученими з інших міст Черкащини за ініціативи в.о. міського голови Віталія МАЦЮКА, Корсунь-Шевченківська міська рада та КП "Водоканал" продовжує вивчати шляхи врегулювання задавнених гострих проблем, пов’язаних із системами водопостачання та водовідведення у нашому місті. Маємо чітке бачення: нині критично важливими є розвиток цих систем та поетапна модернізація.

 

Однак про який розвиток і про яке накопичення коштів для модернізації може йтися, якщо нині ми фіксуємо колосальні втрати води, і це – не просто витоки? Саме через самовільне приєднання до систем (врізки у водогони), понаднормове споживання і звичайні крадіжки води (використання магнітів) Водоканал зазнає найбільших збитків!

 

Прикро констатувати, та на окремих вулицях міста, за аналізом втрат у системах постачання, із загального обсягу води, використаного споживачами, ними була оплачена лише третина (!) Отже, кожен третій сумлінно платив і справедливо очікував на поліпшення якості послуги, а двоє інших нелегально зупиняли лічильник магнітом, що, в результаті, призводило до вимушеного підняття тарифу та гальмування розвитку галузі.

 

Так, на сьогодні вже сформовано фахову комісію, що з 1 березня буде здійснювати перевірку щодо незаконного втручання у роботу лічильників з подальшим накладанням на порушників штрафних санкцій! Для цього ми придбали спеціальні прилади, що зможуть виявити наявність магніту, а також безпомилково визначити, чи стояв магніт 1-2 тижні тому.

 

!!! Наполегливо просимо у місячний термін – з 1 лютого по 1 березня – зупинити несанкціоноване використання води!

 

Юридичний аспект: Якщо людина витрачає воду і не платить за неї, вона здійснює адміністративне правопорушення. За зупинку лічильника магнітом загрожує штраф, який у 2022 році становить в середньому 16 тисяч гривень.

 

Також закликаємо встановити у багатоквартирних будинках загальнобудинкові лічильники. Адже якщо за цим лічильником витрата води одна, а за сумою квартирних водомірів інша, – отже, в будинку живе один чи кілька несумлінних мешканців. Платити за сусіда – означає заохочувати його крадіжку, а також компенсувати недоплату з власної кишені.

 

Звертаю увагу на те, що людей, які добровільно приходять у Водоканал і повідомляють про несанкціоновану врізку, не карають. Споживачеві дають змогу виготовити відповідну документацію і поставити лічильник, - говорить в.о. міського голови Віталій МАЦЮК. -Тому ще раз наголошую: не зволікайте, узаконюйте врізки, відмовтесь від магнітів, не платіть за сусіда — це вам обійдеться дешевше. Давайте врешті розірвемо замкнене коло і, користуючись водою добросовісно, не просто уникнемо значних штрафних санкцій, а разом зробимо все для зниження тарифів у перспективі і, врешті, дамо комунальному підприємству можливість розвитку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора