Пошук

Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!

Дата: 10.03.2022 08:31
Кількість переглядів: 232

Україна та її народ переживає надзвичайно складний час і жоден українець не може стояти осторонь подій, які відбуваються навколо нас, не може залишатися байдужим.

Сьогодні як ніколи поєдналися любов до Батьківщини та боротьба за неї. В українців прокинулися почуття самопожертви за державу і відповідальність за майбутнє країни.

Хтось тільки починає вголос казати “Слава Україні!” чи “Україна понад усе!”, дехто вже передав воїнам важко зароблені кошти чи зібрані продукти, а інший добровольцем воює, не шкодуючи свого життя.

Патріотизм – це не коли байдуже спостерігаєш, як навмисно провокують і руйнують країну, це аж ніяк не одягнена на тіло вишиванка... Це коли дитину виховуєш на засадах моралі та порядності! Діяти! Саме готовність до вчинку є фантастичною особливістю українського патріотизму нової історії. Він у кроках під кулями, у безсонних ночах, у посильній допомозі добровільним батальйонам і нашій армії, у подвигах захисників Батьківщини, у життях, покладених на вівтар нашої незалежності і нашої любові. Бо мільйони громадян відчувають себе одним народом із правом бути вільними, правом обирати майбутнє, почуттям власної гідності і правом жити у власній державі.

І сьогодні, як ніколи, актуальні пророцтва великого генія України Т.Г.Шевченка, як ніколи в жилах українців оживає козацька кров, козацький дух,патріотизм і любов…

9 березня виповнилося 208 років від дня народження великого генія Т.Г.Шевченка і саме в цей день хочеться нагадати слова великого пророка, які наразі особливо актуальні:

Борітеся - поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас сила І воля святая!

В своїй хаті своя й правда, І сила, і воля.

І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі.

Кохайтеся ж, чорнобриві, Та не з москалями.

Свою Україну любіть. Любіть її… Во врем’я люте. В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть.

Нема на світі України, Немає другого Дніпра.

А на москалiв не вважайте, нехай вони собi пишуть по-своєму, а ми по-своєму.

Не вмирає душа наша, Не вмирає воля. Погано дуже, страх погано! В оцій пустині пропадать. А ще поганше на Украйні Дивитись, плакать – і мовчать.

Страшно впасти у кайдани, Умирать в неволі, А ще гірше – спати, спати, І спати на волі…

Я так її, я так люблю мою Україну убогу, що проклену святого Бога, за неї душу погублю.

Благо тобі, друже-брате, як є в тебе хата. Благо тобі, як у хаті є з ким розмовляти.

Жить би, жить, хвалити Бога, кохатися в дітях, так же ні…

Тарас Шевченко — це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу. Творчість Шевченка — це святиня, якою дорожить і гордиться український народ. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами.

Ім'я Т.Г. Шевченка невіддільно пов’язано з Україною.

Україна – це Шевченко, Шевченко – це Україна. У ньому наша історія, наша мрія, наша надія.

Україна понад усе! Все буде УКРАЇНА!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора