Пошук

Сьогодні День пам'яті Василя Миколайовича Сергієнка.

Дата: 04.04.2022 16:13
Кількість переглядів: 203

Вшануймо пам'ять закатованого учасника Революції Гідності, соціолога, журналіста, громадського діяча і поета, Героя України Василя Миколайовича Сергієнка.

Василь Миколайович народився в місті Корсуні – Шевченківському в 1956 році, в 1973-ому закінчив загальноосвітню школу №2, здобув дві вищі освіти, протягом життя опанував не одну професію, та найвищим його поступом у цьому житті стала любов до України, а свобода волі – життєвим кредо.

Із книги «Космічний відголос», присвяченій пам'яті Василя Миколайовича Сергієнка:

«Василь Сергієнко був одним із засновників Самооборони Корсунщини. З кінця 2013 року і до самої загибелі вів активну громадянську і політичну діяльність. Боровся з режимом Януковича. Виступав проти конкретних носіїв цього режиму на Корсунщині. Не боявся та називав їхні імена на народних віче в місті, на яких був ведучим і організатором. Виступав з обвинуваченнями на сесіях міської та районної рад. Боровся з корупцією, звертався в антикорупційний комітет. Збирав матеріали і докази антизаконної діяльності місцевих «князів». Працював з засобами масової інформації. Останній його журналістський матеріал було присвячено Героям Небесної Сотні, до яких згодом приєднали і його самого. 4 квітня 2014 року його було викрадено з власного подвір’я і по звірячому вбито. Наступного дня його тіло було знайдено зі слідами численних катувань. 21 листопада 2014 року Указом Президента України Сергієнку Василю Миколайовичу присвоєно звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно)».

Похований Василь Миколайович в рідному місті. Відвідати його могилу можна на цвинтарі, що знаходиться біля лікарні. Неподалік місця у Виграївському лісі, де нелюдами було закатовано і схоронено від людських очей тіло Василя Сергієнка, його побратими встановили пам’ятний хрест.

Іменем Василя Сергієнка названо вулиці в містах Запоріжжя і Корсунь – Шевченківський. На фасаді рідної 2-ої школи Василя Миколайовича встановлено меморіальну дошку. Його пам’яті присвячено одну з експозицій Корсунь – Шевченківського державного історико – культурного заповідника (автор Л.Г. Овсієнко). В бібліотеках міста можна прочитати збірки віршів Василя Сергієнка. На прикладі подвижницького життя Василя Сергієнка молоде покоління українців може вчитися жити гідно і любити Україну так, як він її любив.

Боротьба за справжню, гідну, вільну Україну триває!

Слава герою, світла йому пам’ять. І нехай мученицька смерть Василя Сергієнка не залишиться невідомщеною.

Сьогодні – 4 квітня , в день пам’яті закатованого учасника Революції Гідності, соціолога, журналіста, громадського діяча і поета, Героя України Василя Миколайовича Сергієнка, керівництвом громади покладено квіти до його могили.

Слава Герою! Слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора