Пошук

Інформує публічна бібліотека Корсунь-Шевченківської міської ради

Дата: 14.04.2022 16:08
Кількість переглядів: 159

14 квітня 2014 року було введено у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України (РНБОУ) про проведення антитерористичної операції (АТО). Це стало відповіддю на масове проникнення в східні області країни озброєних російських терористичних угруповань і захопленнями ними органів місцевої влади.

Цьому передувала анексія Криму та ескалація напруги на півдні та сході України, що супроводжувалася захопленням приміщень СБУ, міліції та адміністративних будівель, проголошенням «народних республік». У деяких містах (як, наприклад, у Харкові) вдалося навести порядок силами українського спецназу. Однак в середині квітня почалося стрімке загострення ситуації: за підтримки російських спецслужб і «російських козачків» бойовики зайняли Донецьк, Луганськ, Горлівку, Краматорськ, Лисичанськ, Маріуполь; під їхнім контролем опинилася половина Донеччини і Луганщини. 12 квітня бойовики під командуванням полковника російських спецслужб Ігоря Гіркіна (Стрелкова) зайняли Слов’янськ і стало зрозуміло, що це війна і сил правоохоронних органів тут буде недостатньо.

Протидія збройній агресії Росії у форматі АТО тривала до лютого 2018 року, коли її було змінено на військову операцію Об’єднаних сил.

Вже восьмий рік в Україні йде війна. 14 квітня 50-та доба повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Збройні сили України мужньо захищають нашу країну разом з нашим відважним народом. Мрія кожного українця одна-єдина, - щоб настав мир, а всі українські захисники повернулися живими додому, щоб діти не жахалися сирен, вибухів і літаків. Щоб життя кожного українця не було сповнене трауру і терору.

Публічна бібліотека Корсунь-Шевченківської міської ради разом з бібліотеками-філіями до цієї дати підготували: патріотичну годину «Пам’ятайте героїв АТО», презентацію книжкової виставки-вшанування «14 квітня 2014 року - початок АТО», хроніко-документальну експозицію «Річниця російсько української війни. 14 квітня 2014 – дотепер».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора