Пошук

Сьогодні, 26 квітня 2022 року – 36 років з дня Чорнобильської трагедії.

Дата: 26.04.2022 11:44
Кількість переглядів: 267

Представники Корсунь-Шевченківської міської ради на чолі з секретарем Корсунь-Шевченківської міської ради  , ліквідатори та небайдужі корсунці вшанували ліквідаторів та жертв страшної аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Схилити голови перед тими, хто ризикуючи своїм життям та здоров'ям, виконали свій обов'язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації. На жаль, багатьох з ліквідаторів вже давно немає серед живих, тому хвилиною мовчання і квітами, які лягли до до пам'ятного знаку "Дзвони Чорнобиля", що на пагорбі Слави, учасники заходу вшанували пам’ять загиблих та померлих героїв, які ціною власного життя закрили смертоносне дихання атомного реактора.

Невеликий екскурс в історію минулого повідав присутнім ліквідатор Олексій Гузь. Згадали про те, що сьогодення принесло нам нові випробування і відчуття остраху, коли армія рф, яка розпочала війну проти України, зайшла на територію станції та взяла в заручники увесь її персонал. Працівники під дулом автоматів продовжували виконувати свою роботу, забезпечувати функціонування ЧАЕС й стежити за тим, щоб трагедія 86-го року не повторилася знову. В постійній небезпеці знаходяться й інші атомні станції на території України, бо тривають постійні бомбардування та обстріли з важкої техніки.

Низький уклін всім, хто боровся зі страшною бідою. Священна пам'ять про Ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу. Сердечно дякуємо за мужність і відвагу, за порятоване вашими зусиллями людство. Кожен з ліквідаторів Чорнобиля - справжній Герой.

Ми ніколи не забудемо тих, хто врятував світ тоді, ми ніколи не забудемо тих, хто рятує світ зараз.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора