Пошук

До Дня вишиванки

Дата: 20.05.2022 08:58
Кількість переглядів: 143

Зараз в Україні йде війна не тільки за наша душі, не тільки за землю, а й за нашу українську культуру, за нашу духовну спадщину. І кожен з нас воює на власному фронті.

Сьогодні на міському святі до Дня вишиванки Публічна бібліотека Корсунь-Шевченківської міської ради презентувала виставку-інсталяцію "Вишиванка мого краю", яку ініціювала голова ГО "Спілка краєзнавців Корсунщини" Катерина Лоєнко. Тут було представлено вишиванки нашого регіону від полотняних минулого століття до наших днів. Вишиті давні рушники своїм різноманіттям яскраво прикрашали експозицію. Та найбільше зацікавили учасників свята старі світлини, на яких мешканці нашої громади сфотографовані у вишиванках. Найстаріше фото датується кінцем 1890 років і на ньому зображено двох друзів-юнаків із села Моринці. Всі світлини експонувалися в рамках з підписами і відображали минуле століття та теперішній час. Таку кількість фотографій вдалося зібрати завдяки бібліотекарям Гарбузинської, Виграївської, Сотницької, Пішківської, Моринської бібліотек-філій нашої громади та Карашинської, Черепинської сільських бібліотек Селищенської громади.

Доповнювала виставку картина, написана в 1939 році, на якій змальовано героїв твору Тараса Шевченка "Наймичка". Її автор Макар Матвійович Аврамченко, Заслужений вчитель України (1963р). Вишиванка ідентифікує українців у всьому світі. У її узорах закодована наша історія. Тож нехай цвітуть не вицвітають вишиванки! Все буде Україна!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора