Пошук

«Від імені Українського народу…»

Дата: 28.06.2022 17:15
Кількість переглядів: 173

28 червня ми відзначаємо одне з найбільших державних свят України – День Конституції.

Свято, яке навіть в жорстоких умовах війни підтримує нашу віру в краще майбутнє, згуртовує нас у прагненні до розбудови нашого суспільства на демократичних засадах заради майбутнього, заради мирного і щасливого життя наших дітей. Це вони, наші діти, зранку святкового дня наповнили простір навколо Корсунь – Шевченківського міського будинку культури веселим гомоном і сміхом. Тут організатори свята облаштували для них ціле «Містечко майстрів». Дружно і зацікавлено майстрували діти яскраві і привабливі поробки, що навчали їх виготовляти майстри Анастасія Русс, Микола Брик, Людмила Гапон – Байда, Ольга Криволап, Ірина Бояринова, викладачі Центру дитячої та молодіжної творчості та інші. А ще в «Містечку майстрів» можна було поласувати смачними солодощами. А на добру згадку - зробити яскраву фотографію на тлі різноманітних фотозон з костюмованими аніматорами, роль яких вправно виконали працівники публічної бібліотеки Ольга Кваша і Юлія Василюк. Слід визнати, що спільні зусилля у реалізації планів і задумів завжди приносять плідний результат, як, наприклад, співробітництво Корсунь-Шевченківського міського будинку культури ( директор Світлана Бойко) і Центру дитячої та молодіжної творчості (директор Тетяна Фурса). Цікаві майстер-класи, красиві і яскраві фотозони, музичний супровід під час роботи «Містечка майстрів», патріотичні концертні номери – вагомий внесок працівників та вихованців Центру дитячої та молодіжної творчості.

Користуючись нагодою, дякуємо виконуючому обов’язки міського голови Мацюку Віталію Сергійовичу за солодкі подарунки дітям, які корсунській малечі з нагоди свята передала волонтерська асоціація "Янголи Милосердя" (директор Руслан Осадчук, координатор у місті Портімау, Португалія – Світлана Зинган).

Організатори виносять подяку волонтерам і майстрам - усім, хто долучився до облаштування «Містечка майстрів» для наших дітей, за їхні усмішки і щасливі очі.

Продовжився святковий день вже безпосередньо в міському будинку культури видовищною сценічною дією «Від імені Українського народу». Сценічна дія розпочалася з драматичного прологу. Особливо ефектно прозвучав вірш нашої землячки Анни Савранської «Ти йдеш до мене із автоматом…» у виконанні ведучої, волонтерки, акторки «Театру перед мікрофоном» Тетяни Колісник (костюм ведучій, до речі, був люб’язно наданий для використання на сцені нашою відомою землячкою Марією Квіткою). Текст вступної частини (преамбули) до Конституції України у виконанні читців Анни Данченко, Юлії Богуш, Сергія Лисенка і Андрія Верича додала незвичайного пафосу, величне звучання якого підтримала знаменита пісня Тараса Петриненка «Україна» у виконанні Валентини Каракай, Сергія Калініченка, Світлани Бойко і Миколи Бардадима. Кульмінація драматичного прологу випала на Гімн України, який виконували і артисти на сцені (в тому числі учасники народного аматорського фольклорного колективу «Голубка» будинку культури під керівництвом Галини Вірченко), і глядачі у залі.

«Преамбула і статті, що окреслюють основні засади Конституції України, - надихають, надають сил, утверджують усіх нас як націю, що бажає жити в цьому світі, як велика, успішна нація сильних людей», - зазначив у своєму виступі перед глядачами секретар Корсунь – Шевченківської міської ради, виконуючий обов’язки міського голови Віталій Сергійович Мацюк. Вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих українців: військових і цивільних громадян, дорослих і безневинних дітей та немовлят. Запевнили, що жодна жертва не минеться окупантам дарма…

Під час заходу був проведений благодійний аукціон з продажу творів мистецтва на користь Збройних Сил України. Були продані картини авторів Анни Півник (м. Слов’янськ), Віри Власенко (м. Київ), Катерини Паливоди (м. Корсунь – Шевченківський), а також декоративне полотно, створене дітьми в «Містечку майстрів» безпосередньо перед початком благодійного аукціону.

В концертній програмі взяли участь солісти і колективи:

-Заслужені артисти України, вокальний дует «А ми удвох» Василь та Андрій Томіленки;

-Зразкова хореографічна студія «Роял – Денс» під керівництвом Віталія Любка Центру дитячої та молодіжної творчості;

-Народний аматорський вокальний ансамбль «Мрія» будинку культури, кер. Лариса Усаченко;

-Вокально-хоровий гурт «Оберіг», кер. Світлана і Петро Сивокінь;

-дует у складі Оксани Сидоренко і Оксани Москаленко;

-Народний аматорський чоловічий вокальний гурт «Манжари», кер. Сергій Калініченко;

-Тетяна Резніченко;

-Зразкова студія «Школа вокального мистецтва» ЦДМТ, кер. Тетяна Стахурська ;

-Народний аматорський ансамбль української пісні «Горицвіт» будинку культури, кер. Леся Даценко;

-Зразковий танцювальний колектив «Арабеск» мистецької школи, художній керівник Ольга Черняк, керівник Ольга Попович;

-Тамара Вінглевська, Валентина Гринюк і вихованці Центру дитячої та молодіжної творчості (студії «Барви Корсуня» та «Оріяна»);

-А також особливі гості - наші співучі захисники, військовослужбовці діючої військової частини.

Слід відзначити також роботу служб і технічного забезпечення: механіка сцени Вадима Гончара; освітлювача Віктора Буряка; звукооператора Ігоря Орлова; костюмерів і декораторів Наталії Гладишенко і Катерини Левченко; відеооператора Олега Черненка. Автор сценарію і режисер – постановник : художній керівник Корсунь – Шевченківського міського будинку культури Тамара Давиденко.

Ведуча Тетяна Колісник від імені організаторів подякувала зі сцени усім, хто громадою відзначив День Конституції України : корсунцям і гостям міста, митцям і громадським діячам, посадовцям і пересічним містянам, військовим і цивільним, дорослим і дітям. В цей день під час святкових заходів завдяки небайдужим вдалося зібрати на потреби Збройних Сил України загалом 13705 гривень, із них: 4200 – з аукціону, 3200 – з глядацького залу, 6305 – за майстер-класи від Ольги Криволап та Ірини Бояринової. Кожна гривня буде витрачена виключно на потреби наших оборонців.

Виносимо подяку за сприяння в організації та проведенні заходів начальнику відділу культури та туризму Корсунь-Шевченківської міської ради Ірині Трунцевій.

Нашим захисникам – наша любов, наші молитви і наша щира вдячність - від кожного з нас, від імені Українського народу! А усім нам - віри в Українську Перемогу. Рідній Україні - МИРУ і процвітання!

Художній керівник  Корсунь – Шевченківського МБК Тамара Давиденко

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора