Пошук

День Української Державності

Дата: 25.07.2022 16:40
Кількість переглядів: 143

В Україні з'явилося нове державне свято — День Української Державності. 7 червня Володимир Зеленський підписав Закон від 31.05.2022 №2295-ІХ, який встановлює нове свято — 28 липня, у День хрещення Київської Русі, як День Української Державності.

Однією із складових війни, яку веде росія проти України, є пропаганда. За допомогою відвертої брехні, перекручувань фактів, маніпуляцій та дезінформації країна-агресор анексувала Крим, з метою знищення нашої державності й повернення України до складу імперії створила фейкові «ЛНР» та «ДНР» і продовжує спотворювати світ. В РФ суспільну думку до агресії проти «братської» України почали готувати ще в 1990-х, одразу після проголошення незалежності Києва. Психологічною обробкою населення, і не тільки в своїй країні, а й у всьому світі (російська пропаганда поширюється 40 мовами у 160 державах), в РФ займаються добре фінансовані державні органи та відповідні установи.


У російських ЗМІ упродовж кількох останніх років, від Євромайдану і початку агресії в Криму і на сході, Україна залишається темою номер один. Газети, радіо, телебачення, кіно продовжують налаштовувати російське населення проти Києва, де «хунта» і «фашисти», що призводить до схвалення суспільством війни. «Кримнашисти», «ополченці» та «іхтамнєти» виплекані московськими фейками і є продуктом інформаційної агресії.


Міфи, які не втомлюється створювати і вдосконалювати Росія, покривають майже все поле української історії, — каже доктор історичних наук, завідувач Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАНУ Віктор БРЕХУНЕНКО.


Майже двісті років західні інтелектуали черпали концептуалізовану інформацію про Україну та її минуле переважно з російських історичних та публіцистичних праць, а отже, перебували під потужним тиском московських міфів, — наголошує професор. — Саме в цьому криються витоки більшості сьогоднішніх непорозумінь, пов’язаних із неадекватним ставленням Заходу до деяких сторінок нашої історії та інтерпретації новітньої російсько-української війни.


Пропонуємо прочитати книгу Віктора Брихуненка "Війна за свідомість. Російські міфи про Україну та її минуле". У книзі за допомогою наукових аргументів спростовуються ключові російські міфи про Україну та українську історію, які міцно в’їлися у свідомість широкого загалу. Для того, щою захитати деякі з них, знадобився такий потужний струс, як підступна російсько-українська війна. Тож мета цієї книги, розрахованої у першу чергу на українського читача, полягає у спростуванні в науково-популярному форматі ключових міфів, з якими він часто зіштовхується в інформаційному просторі і які у своїй сукупності формують неписаний канон і тональність сприйняття України та її історії від середньовіччя до сьогодення. Обрано тридцять дев’ять, так би мовити, збірних міфів. Проаналізовано ідеологічну спрямованість кожного міфу, історичне підґрунтя російських спекуляцій, обґрунтовано підстави заперечення спотворених образів нашого минулого, цілеспрямовано нав’язуваних Москвою ось уже протягом кількох століть. У тих випадках, коли сучасний міф має довгу історію, простежено еволюцію його змісту.

Для всіх, хто цікавиться історією України та українсько-російських стосунків.

За інформацією Публічної бібліотеки Корсунь-Шевченківської міської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора