Пошук

Обов’язок кожного дотримуватись ПРАВИЛ БЛАГОУСТРОЮ

Дата: 27.07.2022 20:56
Кількість переглядів: 213

Юридичні та фізичні особи, власники, тимчасові переселенці, керівники підприємств, установ, організацій, фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності на території Корсунь-Шевченківської територіальної громади, зобов’язані дотримуватись «Правил благоустрою на території Корсунь-Шевченківської територіальної громади» (надалі Правила).

Нагадуємо, що згідно з Правилами необхідно забезпечувати наступне:

- благоустрій та утримання в належному стані земельних ділянок, наданих їм на праві власності чи користування, прилеглої до них території, благоустрій та озеленення прилеглих територій від межі на відстані 20 м, включно до бордюру вулиці (шосе, площі, провулка тощо), косіння газонів, тощо. В разі відсутності технічних чи інших можливостей проводити такі роботи, укласти угоду на проведення цих робіт зі спеціалізованим підприємством.

- утримувати в належному санітарному стані покриття тротуарів, територій, прилеглих до об’єктів побутового обслуговування, громадського харчування, магазинів та інших об’єктів торгівлі, авторемонтних майстерень, автомийок, підприємств, установ, організацій на відстані 20 м. по периметру об’єкту чи землекористування та до проїжджої частини вулиці, косіння газонів, встановлення урн, оновлення табличок, тощо .

- утримувати власність, територію та об'єкти у належному технічному стані і зовнішньому вигляді, своєчасний ремонт об'єктів, фарбування фасадів, будівель і малих архітектурних споруд, присадибних ділянок.

- своєчасно збирати та викидати відходи, згідно графіків, в установлені й затверджені місця. В обов’язковому порядку укладати договори на вивезення побутових відходів згідно з вимогами діючих санітарних норм (за винятком випадків, коли плата за вивезення відходів є у складі плати за утримання будинку та прибудинкової території). Вивіз сміття здійснюється виключно сміттєвозами із залученням спеціалізованих підприємств.

- здійснювати відповідно до чинного законодавства видалення сухостою (чагарників, сухих та поламаних гілок, аварійних дерев).

- не порушувати права і законні інтереси інших суб'єктів у сфері благоустрою громади.

- згідно Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження", супроводжувати тварин, може особа, що досягла 14-річного віку (за межі квартири, території подвір'я, організацій, підприємств, тощо). Собак лише на повідку, з ідентифікуючими позначками, а собак, що визнані небезпечними, обов'язково на повідку і в наморднику та бути фізично спроможною керувати твариною, яка зобов'язана забезпечити: прибирання екскрементів за своєю твариною в місцях загального користування; безпеку людей, тварин, а також майна та дорожнього руху при проходженні з твариною.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

- спалювання відходів та рослинності;

- винесення відходів та сміття прибраного з територій підприємств, організацій, установ, прибудинкових територій, тротуарів, газонів на територію громади, зелені смуги вулиць, провулків, у не визначені для цього місця, а також складування на них будівельних матеріалів;

- створення на прибудинкових та інших територіях громади звалища відходів;

- допускати течію води, а також побутово-фекальних та інших забруднених стоків на вулиці, газони, тротуари і у водойми.

- залишати домашню тварину без нагляду чи супроводжувати в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння;

- Виконувати інші обов'язки у сфері благоустрою, передбачені Законом України «Про благоустрій населених пунктів», Типовими правилами благоустрою території населеного пункту, затверджених Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27.11.2017 № 310, цими Правилами, рішеннями центральних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, іншими нормативно-правовими актами.

У разі бездіяльності та невиконання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою на території Корсунь – Шевченківської територіальної громади, відповідальні особи притягаються до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу відповідно до статті 152 КУпАП.

Відділ земельних відносин, екології та охорони навколишнього природного середовища виконавчого комітету черговий раз ЗАКЛИКАЄ територіальну громаду дотримуватись «Правил благоустрою на території Корсунь-Шевченківської територіальної громади», які можна знайти на офіційній сторінці міської ради.

https://rada.info/.../07c81f9660bf6b59cbf0c0fef914bfd8...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора