Пошук

28 липня українці вперше відзначать День Української Державності у День Хрещення Київської Русі.

Дата: 27.07.2022 21:04
Кількість переглядів: 134

Цей день буде утверджувати зв‘язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності!

Жителям нашої громади, які цікавляться історією нашої держави, Публічна бібліотека Корсунь-Шевченківської міської ради рекомендує до прочитання книги з серії «Політичні портрети», отримані за підтримки Українського інституту книги.

Перу Володимира Ричка, доктора історичних наук, професора, дослідника історіі та культури Київської Русі, належить науково-популярне видання «Володимир Великий. Лицар Духу».

Хреститель Русі київський князь Володимир Святославич є знаковим символом для всієї східно-слов’янської цивілізації. Адже, серед подій і явищ, що визначили плин вітчизняної історії, либонь, не буде перебільшенням назвати найголовнішим Володимирове хрещення. Запроваджене християнство у Київській державі князем Володимиром в кінці 10 століття стало переломною віхою історії Русі-України, поворотним пунктом її всього подальшого історичного розвитку. Християнізація Київської Русі подолала політичну та культурну ізольованість країни й призвела до визнання за нею самостійного місця у символічній сім‘ї християнських народів тогочасного європейського світу.

Запровадження державної релігії у Давньоруській державі вивело країну на міжнародний рівень та забезпечило успіх багатьох заходів зовнішньої політики руських князів.

Існують згадки й про те, що після прийняття християнства в характері самого Володимира відбулися великі зміни. Він зробився побожним, ласкавим, щедро роздавав милостиню, запроваджував школи, будував храми і став у повному розумінні батьком для своїх підданих. Він допомагав бідним, старим і калікам, сиротам і вдовам. Тому не дивно, що всі називали його Володимиром «Ясним Сонечком» та «Великим». За заслуги перед християнською церквою Володимир був прирівняний до сонму православних святих і прозваний «рівноапостольним».

На сторінках цієї книги ви простежите наскільки великим і стрімким був пройдений шлях Володимиром від варварського князя маргінальної держави до християнського правителя!

Чекаємо вас в бібліотеці!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора