Пошук

Міжнародний день грамотності

Дата: 08.09.2022 15:30
Кількість переглядів: 149

Міжнародний день грамотності – свято, що відзначається щорічно 8 вересня та символізує досягнення усього людства, адже грамотність – це один із критеріїв, який відрізняє прогресивне суспільство від примітивного.

Дата вибрана не випадково: свято за рекомендацією ЮНЕСКО було присвячене відкриттю Всесвітньої конференції з ліквідації неписьменності, яка проводилася цього дня.

Писемність — свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу в цій галузі, довівши кількість грамотних людей в світі до чотирьох мільярдів. Проте писемність для всіх — дітей, молоді і дорослих — ще не до кінця досягнута мета. Незважаючи на помітні успіхи багатьох країн, понад 860 мільйонів дорослих залишаються безграмотними, а більше 100 мільйонів дітей не ходять у школу. Дуже багато дітей, молодих людей і дорослих, охоплених шкільними або іншими освітніми програмами, не відповідають рівню, необхідному для того, щоб їх можна було вважати грамотними в умовах сьогоднішнього світу, який стає усе більш складним.

Всім відомо, що свою рідну мову треба вивчати все життя. Останнім часом , дякуючи українським видавництвам, ми можемо запропонувати читачам багато різноманітних книг. Якщо ви сумніваєтесь, як сказати українською правильно, якщо хочете висловитись образно, якщо мрієте говорити красиво та виразно чи вражати публічною промовою то представлені книги допоможуть вам удосконалити своє мовлення.

https://www.facebook.com/groups/539862696718339/permalink/1047691972602073/ 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора