Пошук

Кожну другу суботу вересня м. Корсунь-Шевченківський святкує день свого народження.

Дата: 09.09.2022 19:21
Кількість переглядів: 220

Кожну другу суботу вересня м. Корсунь-Шевченківський святкує день свого народження. Цього року у нашого улюбленого міста ювілей – 990 років.

День народження міста – свято улюблене та шановане всіма корсунцями. Його святкує кожен, хто вважає наше маленьке місто своєю рідною домівкою: хто народився і виріс тут, хто приїхав і залишився назавжди.

Кожен, хто бував в нашому місті любить його за душевність і особливу атмосферу, за привітних людей і давню історію, тихі вулички і мальовничі краєвиди. В його історії є багато яскравих сторінок, з ним пов’язані імена відомих діячів, митців, письменників.

Про місто та його минуле написано багато книг, які можна знайти у фонді Публічної бібліотеки Корсунь-Шевченківської міської ради. Одним з унікальних видань про історію нашого славетного міста є книга Парасковії Степенькіної, директора Корсунь-Шевченківського історико-культурного заповідника, «Незакінчена історія старовинного парку».

Авторка книги вперше в українській історіографії дослідила історію парку через внесок власників у його збереження і розбудову впродовж понад двох століть. Видання побудоване на використанні широкого кола архівних документів і свідчень сучасників, багато ілюстроване кольоровими й чорно-білими репродукціями живописних і графічних творів, фотокопіями світлин ХІХ – ХХІ ст., низка яких опублікована вперше.

У книзі ви знайдете багато цінної інформації не лише з історії парку і його власників, а й про багатий рослинний і тваринний світ.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора