Пошук

Дорогі корсунці та гості міста!

Дата: 10.09.2022 08:00
Кількість переглядів: 264

Сьогодні наше славетне місто Корсунь- Шевченківський відзначає ювілейну 990-ту річницю від дня свого заснування!

Насамперед висловлюю слова великої вдячності нашим землякам, які з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, ризикуючи своїм життям, заради миру та цілісності нашої держави, стали на захист рідної Батьківщини.

Низько схиляю голову перед пам'яттю Героїв, які віддали своє життя, захищаючи нашу країну, нашу незалежність, наше майбутнє. Вічна їм пам’ять!

Міста, як і люди, мають свою пам'ять та свою історію. Корсунь - одне з найдавніших міст України. Духом звитяги, мужності і прадавньої слави овіяний наш край. Історія міста сягає 1032 року. Саме тоді Ярослав Мудрий заклав міцну фортецю, одну із могутніх форпостів Пороської лінії оборони, що захищала південні рубежі. Так постало древнє місто Корсунь.

Тисячолітня історія Корсуня промовляє до нас багатьма пам’ятками археології, архітектури, історії, мистецтва та природи. З нашим містом пов’язані імена відомих діячів, вчених, митців, письменників, спортсменів, лікарів.Тут протягом століть народжуються і зростають покоління талановитих і працелюбних людей. Усі досягнення, якими багате місто й наша громада, складаються з щоденної праці, знань і талантів його жителів.

У цей непростий для нашої держави час, коли триває повномасштабна війна, коли наша громада стала тимчасовою домівкою для вимушених переселенців, коли ми втрачаємо найкращих воїнів-героїв, які віддали своє життя за нашу свободу і незалежність, нам так важливо бути єдиною, згуртованою родиною.

Шановні земляки! Від імені Корсунь- Шевченківської міської ради, виконавчого комітету, депутатського корпусу та від себе особисто вітаю вас із Днем міста!

Щиро зичу кожному з нас швидкої перемоги над ворогом, миру і злагоди, добробуту і процвітання, здоров`я та достатку у вільній, незалежній, процвітаючій Україні!

Бережімо свій дім, свою маленьку Батьківщину.

Нехай лихо оминає ваші домівки.

З днем народження наше місто!

Слава захисникам та захисницям!

Слава Україні! Слава Героям!

 

З повагою, 

Віталій Мацюк, секретар Корсунь-Шевченківської мської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора