Пошук

"КНИЖКОВИЙ ДІМ ВІДКРИТИЙ ВСІМ" - цикл заходів до Всеукраїнського дня бібліотек.

Дата: 30.09.2022 14:19
Кількість переглядів: 141

На землі є дуже багато див, створених природою і зроблених руками людини. Чи не найбільше диво з див – КНИГА, у ній увесь неосяжний світ.Книга,як незгасний смолоскип, освітлює шлях людини . І завжди цей смолоскип був у руках бережливих, надійних – у руках бібліотекаря.Тому зовсім невипадково, у 1998 році у рік тисячоліття літописання і книгодрукування президент України своїм указом проголосив 30 вересня ВСЕУКРАЇНСЬКИМ ДНЕМ БІБЛІОТЕК . Символічно, що саме в день ВІРИ, НАДІЇ, ЛЮБОВІ і матері їх СОФІЇ (Мудрості) відзначається це свято.

Сама назва – Всеукраїнський свідчить , що це свято не тільки професійне, а загальнонародне, адже саме через бібліотеки, на різних етапах життя, проходить все населення України, бо без книги нема знань, поступу вперед.

Традиційно до цього свята бібліотекарі дитячої бібліотеки підготували і провели цикл заходів.

З метою популяризації читання було проведено гру,,Поле чудес".

В фріланс- акції,,Бібліотекар на годину" кожен бажаючий мав змогу випробувати себе в ролі працівника бібліотеки та дізнатись про деякі фахові секрети.Багато цікавого про періодику діти дізналися з огляду виставки ,,Про все цікаве на планеті-читай в журналі та газеті".

Для учнів молодшого шкільного віку була проведена гра-подорож «Казкова країна Мудрої книги».Метою цього заходу було сприяти розвитку допитливості до книжок, відкриття повчального і цікавого в світі книг, а головне, щоб у дітей розвивалось бажання читати, бути духовно багатими людьми.Окрім заходів діти мали змогу прийняти участь в іграх та розвагах.

Було презентовано святкову книжкову виставку,,Книгоград".

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора