Пошук

14 жовтня відзначається День захисників та захисниць України – свято мужності на честь воїнів, які відважно захищають нашу державу

Дата: 13.10.2022 18:31
Кількість переглядів: 114

Свято було встановлено 14 жовтня 2014 року відповідним Указом Президента України з метою «вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості».

Дату відзначення свята українських захисників було обрано не випадково. Цього дня українці також відзначають велике християнське свято – Покрова Пресвятої Богородиці. До цієї дати приурочено і День Українського козацтва, що відзначається з 1999 року. Також 14 жовтня вважається днем створення Української повстанської армії, бійці якої боролися за свободу країни.

Саме тому День захисників та захисниць України ми відзначаємо 14 жовтня, як символ нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України, як пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і боронить її зараз, коли йде повномасштабна війна з росією. Попри зміну часів і політичних систем, День захисників і захисниць України асоціюється насамперед з мужністю та стійкістю людського характеру, силою духу та відданістю Батьківщині.

Напередодні свята в бібліотеці для дітей оформлено книжкові виставки “Покрова - свята покровителька козацтва і воїна України”, "Вони полягли за вільну Україну" та ,,Дякуємо нашим захисникам і захисницям",за допомогою яких відвідувачі мають змогу зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які своїми звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, а також ознайомитись з героями сьогодення – які нині боронять нашу державу.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора