Пошук

Вкотре ПАЛІЇВ застерігаємо, попереджаємо, рекомендуємо, наголошуємо!!!

Дата: 19.10.2022 08:54
Кількість переглядів: 190

Уповноважені особи виконавчого комітету Корсунь-Шевченківської міської ради продовжують проводити роз’яснювальну роботу з жителями громади, щодо загрози від спалювання залишків рослинності чи відходів.

Палії, які отримують попередження про спалювання, загалом не розуміють, що в першу чергу це шкодить їх здоров’ю та порушує чинне законодавство й несе загрозу життю громадян та навколишньому середовищу в цілому.

На жаль, палій йде на адміністративне правопорушення здебільшого свідомо, скільки б разів не пояснювали чи повідомляли, чому не можна палити та продовжує виправдовувати себе.

Якщо раніше спалювання залишків рослинності чи відходів уповноваженими особами фіксувалось як в денний так і у вечірній час, то зараз палії поміняли свою тактику. Вдень правопорушники вже практично не палять, а роблять це здебільшого у вечірній час та в комендантську годину.

Нагадуємо! Законодавство України забороняєспалювання рослинності або її залишків (сухої трави, чагарників, листя) і відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено штраф за порушення вимог пожежної безпеки - від 3 060 до 6 120 гривень для громадян і від 15 300 до 21 420 - для посадових осіб. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду - від 6 120 до 12 240 гривень штрафу і на посадових осіб - від 21 420 до 30 600 гривень.

Водночас потрібно пам’ятати про зміни у законодавстві, які посилюють відповідальність за злочини в умовах воєнного стану,а саме: спалювання сухої рослинності прирівнюється до "диверсії". За це загрожує від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Тому, одним із дієвих способів боротьби із паліями - це телефонувати на 102.

https://mepr.gov.ua/news/39446.html...

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора