Пошук

Часи кризи долати легше разом із партнерами

Дата: 24.10.2022 14:11
Кількість переглядів: 71

Завдяки членству в Асоціації міст України очільникам активних громад України надали можливість відвідати П’яту німецько-українську конференцію муніципальних партнерств у німецькому місті Аугсбурзі. Участь у конференції «Партнерство задля відбудови та розвитку» взяв і Віталій Мацюк, в.о. міського голови Корсунь-Шевченківської міської ради.

Отже:

• Партнерство і створення мережі для подолання кризових ситуацій під час війни та наслідків війни;

• впровадження та підтримка партнерських проєктів.

Саме ці теми, якщо узагальнити, обговорювались під час заходу. Також ініціативним учасникам конференції надали дорожню карту щодо побудови муніципального співробітництва.

Чому це важливо для нашої громади? Кажучи простими словами, громаді в Україні легше долати кризи, якщо вона має надійних партнерів з Європейського Союзу, які співпрацюють із місцевою владою та готові підставити плече підтримки в ситуаціях, які самій громаді подолати не під силу.

Оскільки ж наша країна на сьогодні продовжує надскладну боротьбу із рашистськими загарбниками, треба розуміти, що нашим завданням на місцях є і підтримувати армію, і зробити (це також важливо!) все можливе для того, щоб громада жила, не занепадала економічно, реалізовувала ідеї в умовах війни, знаходила актуальні грантові можливості, проєкти, підключалась до міжнародного співробітництва.

Так, під час конференції «Партнерство задля відбудови та розвитку» очільник Корсунь- Шевченківської громади наголосив, що нині для Корсунщини в пріоритеті є питання, пов’язані із потребами армії та людей, постраждалих від війни. Також він озвучив ряд нагальних питань, які для громади впродовж тривалого часу залишаються проблемними, зокрема екологічний стан річки Рось, проблеми водопостачання та водовідведення, потреба в модернізації котелень, зокрема теплові насоси, утепленні фасадів, встановленні сонячних панелей для лікарні та закладів освіти, інноваційні технології отримання тепла, тощо.

Завдяки візиту було налагоджено комунікацію із Асоціацією міст України, Асоціацію міст Німеччини та іншими муніципальними асоціаціями. Наші партнери готові допомагати не лише матеріально, а й надавати фахову підтримку в створенні проєктів, кошторисів тощо. Також відбувся обмін досвідом у форматі особистого спілкування із очільниками українських громад, зокрема з Олександром Сєнкевичем, міським головою Миколаєва – міста, яке щодня потерпає від рашистських звірств. Взаємодія і партнерство громад України сприятиме зміцненню нашої країни загалом.

Про нас і про наші проблеми почули. Нас готові підтримувати. Для цього треба багато працювати і не сидіти склавши руки. Отже, рухаємось вперед з оптимізмом, вірою у власні сили та вдячністю Збройним Силам України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора