Пошук

Теплопостачання в умовах війни: громада готує резервні джерела живлення

Дата: 24.10.2022 14:17
Кількість переглядів: 103

За нинішніх умов потреба в автономних генераторах є як ніколи актуальною. Адже ми на порозі непростої зими. І комунальним підприємствам громади критично важливо мати резервні джерела електроживлення.

Так, Корсунь-Шевченківська громада вже закупила і сьогодні протестувала роботу потужного дизельного генератора виробництва “WattStream” (робоча потужність – 120 кВт, максимальна – 132 кВт). Оснащене обладання системою автоматичного запуску.

Як зазначив очільник громади Віталій Мацюк , обирався агрегат з огляду на його якість і потужність центральної котельні міста. В разі потреби він зможе повністю забезпечити роботу всіх електроприладів для роботи цієї котельні. Оскільки ж генератор пересувний, то комунальники зможуть застосовувати його в екстрених ситуаціях і для інших нагальних потреб.

– Газові й твердопаливні котельні працюють в зовсім різних режимах роботи, – обґрунтовує доцільність придбання генератора очільник КП «Тепломережа» Андрій Поздняков. – Коли не стає електроенергії, у газовій котельні спрацьовують клапани – і вона автоматично зупиняється. А от із твердопаливною котельнею ситуація складніша: велику кількість кубометрів дров, які горять, дуже важко погасити одночасно. Якщо не стає електроенергії, виникає пряма загроза аварії. А генератор у критичний момент забезпечить безперебійну роботу котельні.

Крім генераторів із малою потужністю, які є на господарстві у комунальників, громада планує закупівлю двох генераторів потужністю 75 кВт. «Робимо все можливе для того, щоб благополучно пройти цей опалювальний сезон», – зазначив Віталій Мацюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора