Пошук

Корсунь-Шевченківська міська громада бере участь у проєкті «RELIEF» благодійного фонду «Запорука».

Дата: 09.12.2022 16:14
Кількість переглядів: 286

У перекладі назва проєкту означає «Полегшення» або «Підтримка», бо основне його завдання — допомога тим, хто цього вкрай потребує сьогодні.

Проєкт включає гуманітарну допомогу українцям-вимушеним переселенцям, прихисткам та комунальним закладам у громадах Київщини, Полтавщини та Черкащини. 

У межах чергової поїздки до нашої громади відбулася робоча зустріч в.о. міського голови Віталія Мацюка із засновницею та президенткою благодійного фонду «Запорука» Наталією Оніпко та керівницею проєкту гуманітарної допомоги італійської організації Soleterre Ґуя Ґола.

Як зазначила Наталія Оніпко: «З містом і взагалі з активною громадою нас познайомила координаторка ГО «Рота Турботи» Наталія Піскова. Зараз в Україні є багато міжнародних організацій, які допомагають вимушеним переселенцям. Однією з таких організацій є італійська фундація Soleterre, яка з перших днів повномасштабної війни допомагає Україні. На сьогодні ми реалізуємо проєкт, який фінансується AICS — Італійським агентством з розвитку співробітництва. Для родин вимушених переселенців — це речі першої необхідності: продуктові набори, побутова хімія та засоби особистої гігієни, фінансова допомога, дрова. Для прихистків, лікарень, фельдшерських пунктів, мобільних бригад — гігієнічні засоби, витратні матеріали, фінансова допомога для оплати комунальних послуг».

Під час поїздки оглянуто місця компактного проживання внутрішньо переміщених осіб та проведено зустріч з Олександром Матвієнком, директором КНП «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня» для визначення потреб у наданні  необхідної гуманітарної допомоги нашій громаді.


"В нашій громаді зареєстровано близько 3,2 тис. внутрішньо переміщених осіб, задля їх підтримки ми постійно співпрацюємо з благодійними організаціями, фондами, волонтерами. Участь у проєкті «RELIEF» дозволить допомогти більшій кількості ВПО. Я вдячний БФ "Запорука" за ініціативність та небайдужість, за дієву допомогу людям, які опинилися у скрутному становищі. Впевнений, що наша співпраця буде ефективною",- зазначив Віталій Мацюк.

Дякуємо партнерам за підсилення!

До відома: Благодійний фонд «Запорука» 14 років підтримує родини онконедужих дітей і створює умови, аби сім’ї були разом під час лікування. Основні напрями діяльності «Запоруки» сьогодні:
-евакуація підопічних у відносно безпечні українські клініки та за кордон, їхня фінансова та психологічна підтримка;
-забезпечення українських лікарень (національних, регіональних, прифронтових) медикаментами, обладнанням, реанімобілями, фахівцями;
-психологічний супровід та реконструкція житла для родин, яких війна позбавила дому;
-гуманітарна допомога громадам, які прихистили вимушених переселенців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора