Пошук

День Соборності України!

Дата: 22.01.2023 14:40
Кількість переглядів: 65

🇺🇦 Цього року День Соборності України проходить під гаслом «Україна соборна. Разом до Перемоги!».🇺🇦

💙 22 січня ми згадуємо надзвичайно вагомі події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки й Акт Злуки українських земель.

💛 В цей день 105 років тому Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу». Цей факт руйнує твердження російської пропаганди, що Української держави не існувало.

💙 Проголошення соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року – історичний акт об’єднання українських земель в одній державі, що увінчав соборницькі прагнення українців, розділених кордонами тогочасних імперій. На початку ХХ століття українці об’єдналися у власній державі. Сьогодні, через трохи більше століття після проголошення Акта Злуки, ми обʼєднані у відстоюванні своєї незалежності і держави. А після перемоги над російським агресором Україна відновить свою соборність.

💛 Соборність – це територіальна цілісність держави. Тому звільнення від російського окупанта українських земель є нашою спільною метою.

💙 Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії.

💛 Сьогодні соборність для України означає деокупацію всіх територій, захоплених ворогом, відновлення єдності з Донеччиною, Луганщиною та Кримом.

💙 Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього.

💛 Сьогодні українці у своєму спротиві російській агресії довели свою згуртованість і спільне прагнення жити у вільній державі, яка сама визначає своє майбутнє.

💙 Українська незалежність понад 100 років тому зазнала поразки від більшовиків, зокрема, через використанням ними методів гібридної війни: невизнання своїх військ на території УНР, створення маріонеткових псевдореспублік, підтримку антиукраїнських рухів та через періодичний брак згуртованості в діях, не дивлячись на спільне бажання українців жити в об'єднаній державі.

💛 Сьогодні Російська Федерація знову прагне знищити українську державність і окупувати нашу землю. Тож так важливо залишатися згуртованими.

💙 Україна продовжує боротьбу за незалежність. Цілісність держави буде цілковито відновлена тільки після того, як Україна звільнить усі території, захоплені ворогом.

❗️Соборність – мета Перемоги.🇺🇦💙💛

Детальніше про історичні події цього періоду ви можете дізнатися з книг, представлених на книжковій виставці до Дня Соборності "Україно соборна - моя гордість і слава" у Публічна бібліотека Корсунь-Шевченківської міської ради .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора