Пошук

Шановні жителі Корсунь-Шевченківської громади!

Дата: 29.01.2023 11:13
Кількість переглядів: 146

Гірким болем озвалася в серці кожного мешканця нашої громади трагічна звістка —24 січня 2023 року від отриманих поранень, в результаті ворожого артилерійського обстрілу на Донеччині загинув аеророзвідник, старший солдат Собченко Олег Андрійович, радіотелефоніст самохідної артилерійської батареї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, активний учасник Революції гідності, ветеран АТО, громадський діяч.

Олег Андрійович Собченко народився в місті Корсуні - Шевченківському 4 грудня 1973 року. Загострене почуття справедливості стало визначальною рисою його характеру і, відповідно, долі. Олег був учасником «Мовного майдану», «Врадіївської ходи». Від 2012 року – козак Історичного Товариства «Курінь Чорних запорожців». Завдяки його праці та майстерності в Україні було встановлено півсотні пам'ятників та меморіалів присвячених воякам Армії УНР та УПА. Під час Революції Гідності у січні 2014 року в протистоянні з «Беркутом» на Соборній площі в Черкасах отримав тяжке поранення. За участь в Революції Гідності нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Учасник бойових дій у складі добровольчих батальйонів з 2014 по 2016 рік. Після повернення додому ще активніше взявся за безліч громадських, соціально–політичних, екологічних проектів, займався правозахисною діяльністю.

З перших днів повномасштабного вторгнення Олег став у перших рядах на захист України— 25 лютого 2022 року вже був на позиціях оборони Києва у бригади імені Чорних Запорожців, де відзначився відвагою і тактичною кмітливістю під час активного наступу російських окупантів. В травні 2022 року був нагороджений орденом «За мужність» II ступеня. Після звільнення

Київщини, брав участь у звільненні Харківщини і обороні Донеччини.

Герой, патріот, козак, один із найдієвіших громадських діячів не лише на Черкащині. Олег належав до тих людей, які не просто проживають свій вік. Олег Собченко сам творив історію, змінював цей світ, змінював на краще Україну. Він був по-розумному цілеспрямованим і ніколи не відступав від своїх цінностей та ідей. Але водночас мав щиру душу, був відкритим до спілкування, завжди готовим вислухати і допомогти.

Церемонія поховання 28 січня 2023 року зібрала чисельну скорботну громаду. Уклінно живим коридором під бій козацького тулумбаса проводжали нашого Героя — кавалера орденів "За мужність" ІІ та ІІІ ступенів Олега Собченка. В дорозі до місця поховання на Алеї Героїв звучали пісні його улюблених виконавців, — як він і заповідав. На його честь пролунали залпи військового салюту. У ці гіркі хвилини вся громада глибоко співчуває та щиро поділяє горе його родини. Всі ми схиляємо голови у глибокій скорботі🙏. Нехай добрий, світлий спомин про Олега стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його… Спасибі тобі за захист, наш Герою, спочивай з миром!🙏

Честь і шана Герою!

Слава Україні!🇺🇦

Слава Героям!🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора