Пошук

Читаємо українською

Дата: 13.02.2023 11:16
Кількість переглядів: 87

 

Фото без описуНайромантичніші літературні пари!

Напередодні Дня всіх закоханих в Публічній бібліотеці Корсунь-Шевченківської міськоі ради відвідувачі книгозбірні дізнаються про найромантичніші літературні пари.

У книжках є сотні, а то й тисячі закоханих персонажів, і в кожної з цих пар – свій шарм та чари. У відділі абонементу на книжковій виставці представлені лише декілька з найвідоміших, і ми будемо раді ознайомити читачів з історіями кохання.

Серед них :

⁃ Ромео і Джульєтта (з однойменної історії Вільяма Шекспіра).

Їхнє кохання стало жертвою безглуздої багаторічної ворожнечі родин Монтеккі та Капулетті, і врешті оповідь не закінчилася хеппі-ендом. Втім, Ромео і Джульєтта є символами боротьби за кохання, а пристрасть та відданість персонажів надихнула десятки митців на створення екранізацій, мюзиклів, вистав, пісень...

⁃ Елізабет і містер Дарсі («Гордість і упередження» Джейн Остін)

Навіть через понад двісті років після написання роману ця пара все ще залишається улюбленою історією кохання серед романтиків. Незважаючи на невпинні прохання матері й тиск найближчого оточення, незалежна і наполеглива Елізабет налаштована одружитися лише з коханою людиною. І врешті, коли дівчина зустрічає гордого, мовчазного і дуже заможного Дарсі, то аж ніяк не думає, що він стане її обранцем. Адже вони, схоже, не згодні майже у всьому. Втім, саме такий початок стосунків запалює іскру й поєднує серця героїв.

- Джейн Ейр і Едвард Рочестер («Джейн Ейр» Шарлота Бронте)

Історія Джейн та Едварда сповнена таємниць та провокативних моментів, і це явно та історія, яка спонукає багатьох поміркувати про значення кохання і відданості. Полюбивши містера Рочестера, Джейн сподівається стати його дружиною. Однак щойно її мрія здійснюється, дівчині доводиться дізнатися про ще одну дружину коханого. Розбите серце Джейн сцілюється не одразу, та все ж доля повертає її до Едварда й навіть пророкує їм щасливе майбутнє разом.

- Дейзі і Ґетсбі («Великий Ґетсбі», Френсіс Скотт Фіцджеральд)

Джей Ґетсбі намагається привернути увагу заміжньої Дейзі Б'юкенен, в яку давно закоханий до нестями, навіть одержимий. Попри певний спротив героїні, дівчина таки піддається чарам Ґетсбі, хоча не настільки, аби пожертвувати заради нього своїм життям. Історія, сповнена зрад, драм, афер, шалених вечірок та алкоголю, і навіть вбивств, все ж переводить погляд читача на нерозділене кохання, яке штовхає людину на відчайдушні й божевільні вчинки.

—Скарлет О'Гара та Рет Батлер («Звіяні вітром» Марґарет Мітчелл)

Мабуть, цю історію кохання можна охарактеризувати словами невизначеність і нерішучість. Поки Рет намагається підкорити серце Скарлет й довести дівчині свої почуття, та його відкидає, маючи лише одну мету – вийти заміж за іншого. Довга історія їхніх стосунків набувала то піднесень, то спадів. І коли, здавалося б, Скарлет розуміє, хто є справжнім коханням усього її життя, Рет уже опустив руки і збайдужів.

-Бріджит і Марк Дарсі («Щоденник Бріджит Джонс» Гелен Філдінґ)

Ще одна історія кохання, яка розпочалася з непорозуміння. Бріджит – 30 з хвостиком, і вона вкотре намагається змінити своє життя. Та коли батьки намагаються нав’язати героїні розлученого адвоката Марка Дарсі, що носить светри з V-подібним вирізом і шкарпетки з бджілками, він геть не справляє на неї враження. Але життя – річ непередбачувана, і доля знову зводить Бріджит з Марком. Тож якщо ви полюбляєте кумедні і незграбні пари – ця точно припаде вам до вподоби.

-Рон і Герміона (серія книг «Гаррі Поттер» Джоан Ролінґ)

Ця пара напевно стала улюбленою у мільйонів дітей та дорослих у всьому світі. Кохання Рональда Візлі та Герміони Ґрейнджер розпочалося з дружби у Гоґвортській школі чарів і чаклунства, а згодом переросло у дещо значно більше. Вони також надихають пари, які мають дуже різні інтереси. У серії книг на них чекає багато позитивних моментів, як і труднощів, але врешті-решт вони доводять, що кохання і сильні стосунки можуть вирости з дрібних розбіжностей, навіть якщо увесь час з ними, немов зайве колесо, був Гаррі .

-Іван Палійчук і Марічка Гутенюк(«Тіні забутих предків» М. Коцюбинський)

У творі розповідається про кохання гуцулів Івана й Марічки з ворогуючих родів, що трагічно завершується для обох. 1964 року повість екранізував Сергій Параджанов.

Чекаємо всіх закоханих в бібліотеці! Ці історії кохання надихнуть вас бути сміливішими і відвертішими у своїх почуттях.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора