Пошук

Жительці Корсуня-Шевченківського Євдокії Василівні Грабаренко 15 лютого виповнилося 105 років.

Дата: 15.02.2023 17:20
Кількість переглядів: 130

Вона найстаріша людина на Черкащині. Поважний вік дався взнаки: слух жінку підводить, ноги не завжди слухняні, хоча по хаті ще сама пересувається. Але пам'ять має навдивовижу хорошу і любить згадати минуле.


Вона – корінна корсунчанка, народилась і виросла на тому місці, де тепер магазин «АТБ», але власний дім збудувала навпроти на вулиці Янчевського. Дитинство і юність минули на Донбасі, куди батьки виїжджали на заробітки. Там школу і курси друкарок закінчила. Маючи  рідкісну на ті часи професію друкарки, Євдокія Василівна влаштувалась  на роботу у місцеве педучилище. Усе післявоєнне життя Євдокії Василівни минуло в труді. Працювала у райпобуткомбінаті, сама навчилась гарно шити і обшивала рідних та знайомих. Понад 10 років працювала агентом Держстраху, має за це кілька професійних відзнак.


Привітати Євдокію Василівну з ювілеєм прийшли представники влади та педагогічного коледжу ім. Т.Г. Шевченка, з яким  пов'язана її життєва історія. Від імені в.о. міського голови Віталія Мацюка та виконавчого комітету Корсунь-Шевченківської міської ради заступниця міського голови Людмила Сімшаг привітала ювілярку, вручила квіти та подарунки і подякувала за багато років трудового життя. Ансамбль «Голубка» міського будинку культури порадував бабусю міні-концертом, виконавши пісні її молодості.

Зараз у її кімнаті цілий день увімкнене радіо – любить його слухати, особливо українські  пісні, та дуже засмучена новинами з російсько-української війни. Усім молодшим радить берегти здоров'я, розумно харчуватися і вести здоровий спосіб життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора