Пошук

Питання порятунку річки Рось є важливим та невідкладним і навіть у нинішніх складних реаліях його не можна залишати поза увагою.

Дата: 17.02.2023 16:12
Кількість переглядів: 99

Фото без описуПитання порятунку річки Рось є важливим та невідкладним і навіть у нинішніх складних реаліях його не можна залишати поза увагою.

Почесний громадянин Корсуня- Шевченківського Владлен Ковтун розмістив петицію щодо порятунку річки Рось на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України. Багато людей долучилися до підписання петиції, та величезну допомогу в її підписанні здійснили колеги, побратими, друзі загиблого Героя Олега Собченка, а також відомі медійні осибистості, які надали належного розголосу. Тож завдяки включенню великої кількості небайдужих людей електронна петиція набрала необхідну кількість голосів.

Олег Собченко все життя боровся за річку Рось, це було одним із його життєвих місій - порятувати річку Рось. Тож наполегливо прошу в пам'ять про Олега Собченка, не забувати про його безцінний внесок у боротьбу за річку Рось та увіковічнювати його ім'я у наших екологічних проєктах.

Спільно з головою Всеукраїнська екологічна ліга / All-Ukrainian Environmental League Тетяною Тимочко, представниками місцевого осередку Всеукраїнської екологічної ліги, екоруху "Сейв Рось" та представником Стеблівської громади обговорили ключові напрацювання подальшого плану дій та розроблення проєктно-кошторисної документації. Також в онлайн форматі до зустрічі долучилася Довга Людмила, в.о. начальника управління екології Черкаської ОВА.

Тетяна Тимочко наголосила, що попри війну, продовжується щомісячний моніторинг річок і є інтерактивна карта, яка вказує реальний стан річок. Галина Добровольська зазаначила про важливий вклад очільника екоруху "Сейв Рось" Олега Собченка, який моніторив стан річки. Та запропонувала скористатися грунтовними дослідженнями інституту гідробіології, які були здійсненні за замовленням Олега Собченка та екоруху у 2018 році та можуть бути використані в процесі розроблення проєктно-кошторисної документації.

Результати збору підписів за електронну петицію, на найближчу позачергову сесію Корсунь-Шевченківської міської ради винесено звернення до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України з пропозиціями:

🔹скласти перелік водосховищ і ставків в басейні річки Рось;

🔹перевірити дотримання режимів роботи малих ГЕС на річці Рось;

🔹визначити умови дозволів на спеціальне водокористування щодо забору з поверхневих і підземних джерел та скиду води до водних об'єктів;

🔹визначити найбільш критичні ділянки річки Рось та розробити відповідні заходи до досягненню доброго стану вод.

Також буде направлено рішення до відповідних територіальних громад по яким протікає річка Рось, для подальшого співробітництва щодо порятунку річки Рось.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора