Пошук

До Міжнародного дня рідної мови.

Дата: 21.02.2023 12:08
Кількість переглядів: 100

Ти велична і проста.

Ти стара і вічно нова.

Ти могутня, рідна мово!

Мова – пісня колискова.

Мова – матері уста.

І. Багряний

Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Українці виборювали своє право говорити українською понад 350 років. Захищати і дедалі утверджувати українську мову як державну - наше спільне завдання.

За весь час свого існування українська мова зазнавала злети і падіння. Сьогодні, згідно з Статтею 10 Конституції України «Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України».

Наша мова є рідною майже для 50 мільйонів чоловік. Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Народ наш сміявся і плакав рідною мовою. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

До Міжнародного дня рідної мови в бібліотеці для дітей оформлено книжкову виставку,,Рідна мова кольорова".Запрошуємо усіх бажаючих та тих,хто прагне удосконалювати свої знання з рідної мови,переглянути літературу,яка розміщена на виставці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора