Пошук

Патронат як один із видів зайнятості

Дата: 22.02.2023 17:04
Кількість переглядів: 150

Фото без опису

22 лютого 2023 року, з метою проведення активної роботи щодо створення патронатних сімей в нашій громаді начальником служби у справах дітей виконавчого комітету Корсунь-Шевченківської міської ради Оксаною БУРКОВСЬКОЮ спільно з завідувачем відділення соціальної роботи КЗ «Центр надання соціальних послуг Корсунь-Шевченківської міської ради» Лесею ШЕВЧЕНКО проведено в Корсунь-Шевченківському управлінні Черкаської філії Черкаського обласного центру зайнятості інформаційну кампанію на тему «Патронат як один із видів зайнятості», учасниками якого стали як фахівці управління, так і зареєстровані безробітні.

Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин, а патронатний вихователь/вихователька – це особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки й за участю членів сім’ї, надає послуги догляду, виховання та реабілітації дитини за місцем свого фактичного проживання.

Головне завдання патронату – забезпечити дитині професійний сімейний догляд і виховання на період подолання її батьками складних життєвих обставин, що спричинили влаштування дитини під патронат чи пошук для неї нової родини.

Під час заходу обговорили сутність та зміст патронату над дитиною, процедуру подання документів як кандидата у патронаті вихователі, умови оплати роботи патронатного вихователя тощо.

Додатково присутніх ознайомлено з основними засадами створення та функціонування прийомної сім’ї, їх обов’язками та правами, а також надано вичерпну інформацію щодо розміру державної матеріальної підтримки таких сімей.

Прийомна сім'я - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У разі утворення прийомної сім’ї прийомні батьки беруть за плату прийомних дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов.

Ті безробітні, які виявлять бажання стати патронатним вихователем або створити прийомну сім’ю будуть скеровані до Служби у справах дітей виконавчого комітету Корсунь-Шевченківської міської ради або до КЗ «Центр надання соціальних послуг Корсунь-Шевченківської міської ради».

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора