Пошук

Робота бібліотек у сучасному форматі: поєднуємо зусилля, примножуємо можливості.

Дата: 02.03.2023 14:32
Кількість переглядів: 191

Фото без опису

У Міжнародний день обіймів з бібліотекарями, який відзначається щороку 1 березня відбувся семінар для бібліотекарів нашої та сусідніх громад під назвою - «Робота бібліотек у сучасному форматі: поєднуємо зусилля, примножуємо можливості».

На семінарі бібліотекарі мали змогу поспілкуватися з директором Публічної бібліотеки Корсунь-Шевченківської міської ради Валентиною Шкребтій, яка підвела підсумки роботи бібліотек нашої громади за 2022 рік, звернула увагу на досягнення і недоліки та розповіла про сучасний стан актуалізації фондів наших книгарень. Також пані Валентина відмітила волонтерську діяльність, якою з початку повномасштабного вторгнення росії займаються всі бібліотечні працівники, та активну роботу з вимушеними переселенцями, що знайшли тимчасовий прихисток у нашій громаді.

З основними напрямками роботи бібліотек на 2023 рік, та із зміни, які відбулися у звітних формах 6-НК детально познайомила завідуюча відділом організаційно-методичної роботи та туризму Наталія Неткал.

Мав успіх урок професійної грамотності «Працюємо з програмою «Моваві». Присутні із задоволенням взяли участь у майстер-класі, де дізналися всі секрети створення відеороликів і презентацій у цій програмі.

Провідний методист Валентина Литвин звернула увагу працівників сільських бібліотек на вклад бібліотечних закладів у розвиток краєзнавства, адже сучасна книгозбірня покликана бути інформаційно-краєзнавчим осередком громади.

Багато вражень учасники семінару отримали від спілкування з художницею-аматоркою, вимушеною переселенкою з м. Сєвєродонецьк Ольгою Кащеєвою, чиї роботи зараз експонуються в нашій бібліотеці на виставці під назвою «Жага Перемоги». Ольга Миколаївна розповіла про мотивацію створення своїх малюнків, в яких намагалася передати свої переживання, емоції і враження від війни, свій погляд на жахливі події, що зараз відбуваються на території нашої держави та показати як ми українці і наша зранена Земля прагне до Перемоги. Її твори збагачують людську душу, розвивають уяву, показують шляхи до любові, благородства, добра і злагоди.

Гаслом семінарського навчання став вислів Марка Твена: «Через 20 років ви будете більше розчаровані тими речами, які ви не робили, ніж тими, які ви зробили. Тому відчальте від тихої пристані. Відчуйте попутний вітер у вашому вітрилі. Рухайтеся вперед, дійте, відкривайте!».

Тож, шановні колеги, рухаймося вперед і нехай цей вислів видатного письменника спонукає до ще більшого розвитку нашої діяльності.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора