Пошук

Сьогодні відбулося засідання 43 чергової сесії 8 скликання

Дата: 21.03.2023 17:44
Кількість переглядів: 256

Сьогодні відбулося засідання 43 чергової сесії 8 скликання Корсунь- Шевченківської міської ради під головуванням в.о. міського голови Віталія МАЦЮКА. 

Перед початком засідання вшанували хвилиною мовчання усіх, хто поліг у жорстокій війні під час російського вторгнення у нашу державу. Присутні на засіданні депутати більшістю голосів затвердили порядок денний. Голова Корсунь- Шевченківської міської територіальної виборчої комісії Олена Босенко оголосила постанову Корсунь- Шевченківської міської територіальної виборчої комісії Черкаського району Черкаської області від 18 березня 2023 року №6 "Про реєстрацію депутата Корсунь- Шевченківської міської ради Черкаського району Черкаської області Шкребтія О.І.". Відповідно до постанови Корсунь- Шевченківської міської територіальної виборчої комісії Черкаського району Черкаської області від 18 березня 2023 року №5 "Про визнання обраним депутатом Корсунь- Шевченківської міської ради Черкаського району Черкаської області на перших виборах депутатів Корсунь- Шевченківської міської ради Черкаського району Черкаської області 25 жовтня 2020 року наступного за черговістю кандидата в депутати в єдиному виборчому списку кандидатів у депутати від Черкаської обласної організації політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Шкребтія Олександра Івановича визнано обраною депутатом Корсунь- Шевченківської міської ради Черкаського району Черкаської області на перших виборах депутатів Корсунь- Шевченківської міської ради Черкаського району Черкаської області 25 жовтня 2020 року. Після чого Олександр Шкребтій склав присягу депутата Корсунь- Шевченківської міської ради восьмого скликання.

🔰В ході роботи депутатами міської ради розглянуто та прийнято ряд важливих рішень, зокрема:

Внесено зміни до рішень Корсунь- Шевченківської міської ради щодо: складу виконавчого комітету; структури, загальної чисельності апарату та виконавчих органів Корсунь- Шевченківської міської ради; складу та чисельності постійних комісій;

Внесено зміни до бюджету громади, які передбачають, зокрема, виділення необхідних коштів на: ліквідацію стихійних сміттєзвалищ у громаді та їх рекультивацію 97 тис.грн., придбання шкільних меблів відділом освіти молоді та спорту 512 тис.грн., на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт ділянки водопроводу, з переходом р.Рось від вулиці В’ячеслава Чорновола до вулиці Правобережна 720 тис.грн., капітальний ремонт гідротехнічної споруди (дамби) по вул. Я.Мудрого в місті з виготовленням проектно- кошторисної документації 400 тис.грн., виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція майданчика водопровідних споруд з влаштуванням додаткового водозабору та споруд очищення води для господарсько- питних цілей станції «Сівач» 1 млн.грн., тощо.

Також на засіданні сесії присутніми депутатами підтримано звернення до Верховної Ради України щодо підтримки законопроекту №8089 від 29.09.2022р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення юридичних наслідків для статусу народного депутата України, депутатів місцевих рад у зв’язку із ухваленням судом рішення про заборону політичної партії», що дозволить визначити правові наслідки щодо статусу народного депутата України, депутатів місцевих рад у разі ухвалення судом рішення про заборону політичної партії, від якої вони були обрані.

З метою недопущення погіршення екологічного стану річки Рось, зважаючи на численні звернення Корсунь-Шевченківської районної організації «Всеукраїнська екологічна ліга», мешканців громади, враховуючи рішення господарського суду щодо визнання недійсними договорів купівлі- продажу, присутніми депутатами схвалено звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення повторної приватизації Корсунь- Шевченківської ГЕС.

Крім того, рада внесла важливі зміни в низку соціальних програм та проголосувала за надання матеріальної допомоги на лікування потребуючим жителям громади. Насамкінець депутати розглянули блок земельних питань, зокрема затвердили технічну документацію щодо передачі земельних ділянок для будівництва та обслуговування у приватну власність та щодо зміни цільового призначення з ОСГ на будівництво та обслуговування та передача в оренду земельних ділянок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора