Пошук

30 квітня Україна відзначає День прикордонника − свято мужніх людей, військовослужбовців, які охороняють державний кордон нашої Батьківщини.

Дата: 30.04.2023 09:36
Кількість переглядів: 122

Велика вдячність нашим прикордонникам за мужність, відвагу, професіоналізм у виконанні службових обов’язків. Ці Герої щодня охороняють наш спокій та дають гідну відсіч російським окупантам. На жаль, інколи ціною власного життя... Навесні 2022 року сумна звістка сколихнула всю Корсунь-Шевченківську громаду - на Донеччині героїчно загинув капітан 2 рангу Олександр Олексійович Веділін.

Фото без опису

Олександр Веділін народився у м.Корсунь-Шевченківський. З 2007 року служив у лавах Державної прикордонної служби України у підрозділі, що базувався в Автономній Республіці Крим. У 2014 році, вірний військовій присязі, він з побратимами залишив АР Крим та передислокувався до міста Маріуполь де і проходив подальшу службу до повномасштабного вторгнення рашистів на територію України. 31 березня 2022 року в результаті ворожого авіаційного нальоту, захищаючи Маріуполь, Олександр Веділін загинув. Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі капітана 2 рангу Олександра Олексійовича Веділіна було нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеню (посмертно). На честь Олександра Веділіна названа вулиця в м.Корсунь-Шевченківський, де він проживав. Вічна пам'ять та слава Олександру Веділіну й усім загиблим Героям! Ми ніколи не забудемо й не пробачимо!

Слава прикордонникам!🇺🇦

Слава Україні!🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора