Пошук

8 травня – День пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2023 11:38
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

Цього року пам’ятну дату 8 травня – День пам’яті та примирення Україна відзначає в умовах повномасштабної військової агресії Росії проти України, що супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії та військово-політичного керівництва.

Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції (Об’єднаних націй) як у складі Червоної армії, так й армій західних союзників і підпільних рухів Опору. Та здійснили значний внесок у перемогу над нацизмом. А українська земля була одним з основних полів битви у цій війні. Ціною перемоги стали надзвичайні втрати упродовж 1939–1945 років – населення, яке проживало на нашій землі. Загинуло понад вісім мільйонів українців – воїнів та мирних жителів. Ми добре знаємо ціну війни та несвободи, тому сьогодні боремося за мир і волю.

День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а нагадує про страшну катастрофу і застерігає, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

Після перемоги у російсько-українській війні, наша держава та Український народ отримає нове державне свято перемоги над сучасним нацизмом, що об’єднає все суспільство, а Україна перейде виключно до європейської традиції відзначення 8 травня, як Дня пам'яті та примирення і вшанування жертв Другої світової війни.

Нинішня збройна агресія РФ на території України загрожує миру в усій Європі, і руйнує систему міжнародних відносин, засновану державами-переможцями Другої світової війни.

Для нас нинішня війна – це війна за нашу свободу, незалежність. цивілізованість, демократію проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав громадян. Не забуваймо: той, на чиєму боці правда і справедливість, хто захищає свою землю, завжди перемагає! Ця пам’ять робить нас сильнішими. Пам’ятаємо – перемагаємо!

Публічна бібліотека Корсунь-Шевченківської міської ради до пам’ятних днів 8 і 9 травня підготувала для відвідувачів книжкову виставку «Світ пам‘ятає», яка пропонує увазі користувачів видання останніх років з фонду книгозбірні, які висвітлюють причини та перебіг подій Другої світової війни, особливості міжнародної дипломатії, трагедії й подвиги перших років війни та життя в окупації,спогади учасників бойових дій.

#букля_рекомендує

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора