Пошук

У Каневі відбулися заходи приурочені 162-їй річниці перепоховання Тараса Шевченка

Дата: 22.05.2023 16:22
Кількість переглядів: 270

Фото без опису22 травня – пам’ятна дата для кожного українця. Саме в цей травневий день у 1861 році відбулося перепоховання видатного українського поета, художника, громадського діяча та справжнього символу нації − Тараса Григоровича Шевченка. 

З нагоди річниці перепоховання Кобзаря у Каневі відбулися заходи за участі керівників органів державної влади та місцевого самоврядування Черкащини. Разом з керівництвом області, районної ради, головами громад району, керівниками правоохоронних органів та за участі громадськості очільник громади Віталій МАЦЮК поклав квіти  до могили Тараса Шевченка..

Фото без опису"Тут, на Чернечій горі поблизу Канева, сьогодні віддав шану Кобзареві біля місця його спочинку, на святій рідній землі, як і заповідав Шевченко",- зазначив очільник громади Віталій МАЦЮК. 

Фото без опису

«…Щоб лани широкополі,

І Дніпро, і кручі

Було видно, було чути,

Як реве ревучий... »

Відзначення річниць перепоховання поета стало національною традицією, а могила Шевченка перетворилася на місце паломництва українців.

Шевченка можна впізнати з одного рядка. Його палке слово – справжнє. Його думка – пронизлива, виринає із свідомості, не лишає байдужими. Тарас Шевченко — це людина, яка житиме вічно у наших серцях і у пам`яті нашого народу.

Саме Тарас Шевченко мобілізував і піднімав на боротьбу мільйони поневолених українців. Піднімав на боротьбу як словом, так і ділом, був завжди напоготові віддати своє життя. Сьогодні, в час війни, дуже важливо об’єднуватися – зокрема, і навколо його постаті. Бо Шевченко – то є Україна. І сьогодні ми дякуємо йому за те, що саме він голосно заявив про українців як велику націю, здатну подолати всі труднощі. Ми переможемо цю московську орду, яка вчергове хоче поневолити Україну.

Слава Україні!🇺🇦

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора