Пошук

Гуманітарний вантаж постраждалим жителям Херсонщини від Корсунь– Шевченківської громади доставлено!

Дата: 19.06.2023 16:16
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

Люди втратили все. Не дамо їм втратити надію!

П’ятитонна фура із гуманітарним вантажем вирушила із Корсуня-Шевченківського до постраждалої від екоциду частини Херсона. Вода, ковдри, одяг, посуд, їжа, засоби гігієни, медикаменти, лопати, сокири... Ці та інші вкрай необхідні речі доставлять адресно людям, які чекали на допомогу, як на рятівну соломинку, що допоможе спастися від стихійного напливу води і страшного горя.

Фото без опису

Рушійною силою цієї важливої волонтерської справи стала Валентина Христюк, уродженка Каховського району Херсонської області. А депутати Корсунь-Шевченківської міської ради відразу запустили процес збору. В усьому сприяючи його успішному перебігу, міськрада забезпечила також доставку гуманітарної допомоги. Звісно, наповнена вантажівка – це спільна робота багатьох людей – і небайдужих корсунців, і Спасо-Преображенського храму ПЦУ, і волонтерів, депутатів, організацій, підприємств, закладів освіти… 

Фото без опису

– Вся Корсунь-Шевченківська громада миттєво кинулася на допомогу. Лікарня, тероборона, пацієнти, пенсіонери, фірма «АгроРось», магазини – допомогу несли і привозили звідусіль, – розповідає Валентина Христюк, яка після її вимушеного переїзду в 2022 році з Херсона до Корсуня працює лікарем-отоларингологом у нашій багатопрофільній лікарні та вже встигла стати шанованим фахівцем у своїй галузі.   

 Описуючи масштаби трагедії на Херсонщині, пані Валентина наголошує:  «Це горе стосується не лише Херсонщини, а й всього півдня України і всієї країни. Катастрофічно підтопило правий і лівий береги району острова Корабел… Нафтогавань і Гідропарк опинилася повністю під водою. І людям, повірте, там потрібна не лише матеріальна допомога, а й моральна: їм дуже потрібно знати, що їх не кинули в цій біді».

Фото без опису

Про те, що херсонців не покинули в біді, свідчить швидкість, з якою в нас зібрали гуманітарний вантаж. «Двері пунктів збору кілька днів поспіль практично не зачинялись, – говорить очільник громади Віталій Мацюк. – Приносили допомогу містяни, включався в роботу соціально відповідальний бізнес, організації, школи. Вантажили фуру працівники комунального господарства, міської ради, волонтери. Як завжди, в усьому сприяв і народний депутат від нашого округу Андрій Стріхарський. Всім і кожному – велика за це вдячність». 

Фото без опису

 

Отже, 16 червня все завантажили, запакувавши насамкінець ще й ящики зі свіжоспеченим хлібом від підприємства «Корсунь-хліб». І волонтери зі своїм головним координатором – енергійною, чуйною Валентиною Христюк – вирушили до Херсона.       

Фото без описуФото без опису

Допомогу, кажуть волонтери, везуть адресно – в лікарню Корабельного району, мешканцям підтоплених районів Херсона, всім, хто зараз потрапив у найскрутнішу ситуацію. 

– Дістатись, ясна річ, можливо лише на правий берег Херсона. Але про лівобережжя ніхто не забуває, – каже, не стримуючи сліз, пані Валентина. – Хай вони знають одне: вони дуже нам потрібні. І тільки-но їх звільнять, туди піде такий потік допомоги від України, що всього вистачатиме. Той жах, який вони переживають зараз під окупацією, не передати словами. Так, зараз ми можемо підтримати лівий берег лише морально: словом, бігбордами, молитвами. Та я більш ніж впевнена: кожна крапля людської доброти українців неодмінно перейде у велике Каховське море. "

Олена МАРЧИК (публікація газети «Надросся»)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора