Пошук

Флеш-семінар «Бібліотека: особливості національно-патріотичного виховання»

Дата: 22.06.2023 09:18
Кількість переглядів: 200

Фото без опису

Нещодавно в Публічній бібліотеці Корсунь-Шевченківської міської ради відбувся флеш-семінар «Бібліотека: особливості національно-патріотичного виховання». Семінарське заняття відвідали бібліотекарі нашої та сусідніх громад.

На початку, традиційно з фахівцями бібліотечної справи зустрілася директор Публічної бібліотеки Корсунь-Шевченківської міської ради Валентина Шкребтій, яка окреслила основні напрямки і завдання національно-патріотичного виховання, розповіла про останні події, що відбулися в закладі, та надала рекомендації і поради щодо проведення актуалізації бібліотечних фондів.

Родзинкою семінару був урок-практикум «Українська мова, як національна цінність», який для присутніх провів учитель-мовознавець Василь Цимбалюк. Його розповідь була пересипана, наче перлами, висловами українських письменників-класиків, а особливо поета-пророка Тараса Шевченка. Цінними для бібліотекарів стали поради, що читати та радити читачам для прочитання з української літератури. До цього переліку увійшли і сучасні письменники, і класики української літератури.

Багато емоцій і веселого настрою учасникам семінару додав майстер-клас з виготовлення вітальної листівки до Дня Незалежності України. Його організувала бібліотекар бібліотеки для дітей Юлія Рак. Бібліотекарі не тільки ознайомилися з методикою проведення такого заходу для дітей, з досвідом роботи бібліотекарів дитячої бібліотеки по проведенню майстер-класів, а й із захопленням самі поринули у виготовлення листівок. Тепер, маючи такий практичний досвід сільські працівники зможуть навчити юних користувачів приготувати до свята патріотичну листівку, виготовлену своїми руками.

Також присутні отримали методичні поради і рекомендації щодо нового підходу до національно-патріотичного виховання, впровадження в роботу нових форм і методів, які надала завідувачка відділом організаційно-методичної роботи та туризму Наталія Неткал.

Сподіваємося, що отримані на семінарі знання будуть успішно використані бібліотечними фахівцями для розширення арсеналу ідей та інструментів цього дуже важливого напрямку роботи бібліотек, яка є багатоплановою та багатогранною.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора