Пошук

30 липня у Івано-Франківську під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулося чергове засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

Дата: 31.07.2023 09:31
Кількість переглядів: 86

Фото без опису

У зверненні до учасників засідання Володимир Зеленський наголосив на трьох ключових темах порядку денного: енергетична безпека; міжнародна політика, реалізація Української формули миру та підготовка до Глобального саміту миру, гарантії безпеки для нашої держави й початок переговорів про вступ у Європейський Союз та бюджетні видатки на державному та місцевому рівнях.

Начальниця Черкаської районної військової адміністрації Валерія Бандурко разом із головами громад Черкаського району взяли участь у засіданні Конгресу регіональних та місцевих влад при Президентові України.

У фокусі Конгресу – питання безпеки для наших громад та регіонів, соціального захисту населення, відновлення енергетичної інфраструктури тощо. Конгрес – є форумом, на якому представники місцевих і регіональних влад обговорюють та формують спільну позицію щодо шляхів розв'язання нагальних проблем.

На порядку денному засідання були порушені такі питання:

1. Опалювальний сезон 2023-2024 років, а саме: стабільна робота систем життєзабезпечення наших громад і об’єктів критичної енергетичної інфраструктури в осінньо-зимовий період. Прийдешня зима може стати важчою за попередню, адже в нашій країні зберігаються виклики, як безпекові, так і інфраструктурні. Війна триває та у будь-який час ворог може намагатися завдати чергової шкоди критичній інфраструктурі країни.

2. Міжнародна політика нашої держави. Зокрема, це прогрес у виконанні рекомендацій Європейської комісії для початку переговорів про вступ до ЄС, міжнародні гарантії безпеки для України та роль місцевого самоврядування у просуванні наративу української перемоги у світі. Членів Конгресу поінформували про нинішні кроки України на міжнародному рівні й на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції.

3. Використання державного та місцевого бюджетів. Кожен представник центральної та місцевої влади має чітко окреслити пріоритети й закріпити позицію про важливе, ефективне та вмотивоване викликами воєнного стану - використання бюджетних коштів.

Проблем і викликів багато, і ми маємо долати їх спільно, усією країною за підтримки всього світу. Важливо зберігати нашу єдність. На жаль, щодня ми втрачаємо на війні рідних людей… Але нам потрібно думати про те, як ми будемо разом відновлювати нашу державу, продовжувати допомагати військовим та цивільним, повертати життя на звільнені території... А це можливо тільки тоді, коли ми єдині!, - звернулася до голів громад Валерія Бандурко після закінчення Конгресу.

За інформацією Черкаської РВА

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора