Пошук

Повний кавалер бойового ордена

Дата: 19.08.2023 09:16
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

Указом Президента України від 16 серпня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку старшого солдата Собченка Олега Андрійовича нагороджено орденом “За мужність” І ступеня (посмертно).

Герой, патріот, козак, один із найдієвіших громадських діячів не лише на Черкащині. Олег належав до тих людей, які не просто проживають свій вік. Олег Собченко сам творив історію, змінював цей світ, змінював на краще Україну. Загинув 24 січня 2023 року на Донеччині.

За участь в Революції Гідності нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Учасник бойових дій у складі добровольчих батальйонів з 2014 по 2016 рік.

З перших днів повномасштабного вторгнення Олег Андрійович став у перших рядах на захист України— 25 лютого 2022 року вже був на позиціях оборони Києва у бригади імені Чорних Запорожців, де відзначився відвагою і тактичною кмітливістю під час активного наступу російських окупантів. В травні 2022 року був нагороджений орденом «За мужність» II ступеня.

У червні 2023 року посмертно присвоєно звання Почесного громадянина міста Корсуня- Шевченківського.

Вічна пам'ять Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора