Пошук

Засідання Міжвідомчої робочої групи з розроблення плану оздоровлення та відновлення річки Рось.

Дата: 23.08.2023 16:08
Кількість переглядів: 140

Фото без описуФото без опису

21 серпня 2023 року рчільник громади Віталій МАЦЮК взяв участь у засіданні Міжвідомчої робочої групи з розроблення плану оздоровлення та відновлення річки Рось, яке відбувалося у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України. 

"Дякую Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України за активну роботу, народному депутату Андрій Стріхарський – за те, що постійно переймається станом і проблемами річки Рось, начальнику Черкаської ОВА Ігор Табурець та начальнику Черкаської РВА Валерія Бандурко – за швидке реагування, постійну підтримку та реальні дії , голові Всеукраїнська екологічна ліга / All-Ukrainian Environmental League Тетяна Тимочко , яка завжди підтримує і спонукає до дій. Звісно, окремі слова вдячності – автору петиції Владлен Ковтун та громадськості, яка не полишає цієї надважливої справи і стоїть на контролі ситуації.",- зазначив Віталій МАЦЮК та наголосив, що на сьогодні на всіх щаблях влади є чітке розуміння: проблему річки Рось можливо вирішити лише комплексно і лише на загальнодержавному рівні, залучаючи кошти звідусіль.

Фото без описуФото без опису

Зі свого боку Корсунь-Шевченківська громада готова робити все можливе, аби спільний план дій був узгоджений і запущений в роботу. Наразі ж ми регулярно ініціюємо робочі зустрічі та відеоконференції, спрямовуємо звернення до всіх, хто в межах своїх повноважень може вплинути на розроблення відповідних заходів з порятунку річки. Дякую Державна екологічна інспекція Центрального Округу , завдяки якій ми входимо до Міжвідомчої комісії: цього року, в ході її засідання при затвердженні рівнів, Віталій МАЦЮК запропонував підняти на 10 см нижній критичній рівень на Корсунь- Шевченківському водосховищі, щоб не допустити екологічного лиха, що трапилось влітку 2022 року. Також здійснюється регулярний моніторинг стану води в річці Рось та моніторинг ставків. Відповідною комісією уже здійснено обстеження прибережних захисних смуг вздовж річки

Задля більшої ефективності закликали всі громади, територіями яких протікає Рось, об’єднувати наші зусилля і підписувати Меморандум про співпрацю в напрямку порятунку річки. Так, уже 8 із 14 громад долучилось до цього Меморандуму та готові рухатись із нами в одному напрямку.

Фото без опису

На сьогодні ми працюємо над рядом проекті, втілення яких дасть можливість значно покращити якість та безперебійність забезпечення питним водопостачанням міста. Це і реконструкція насосних станцій водовідведення з влаштуванням споруд очищення стічних вод і реконструкція мереж водопостачання з оптимізацією систем подачі і розподілу води.

Розроблено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію майданчика водопровідних споруд та облаштування додаткового водозабору та споруд очищення води для господарсько-питних цілей у Корсуні без зворотного скиду в річку.

Відчуваємо величезну підтримку громадськості. Водночас розуміємо: на рівні громади вирішити проблему відновлення річки Рось із об’єктивних причин неможливо. Під час робочої зустрічі в Міндовкілля саме на цьому акцентувалась увага: проблему маємо вирішувати спільними зусиллями, за активної участі фахівців на всіх рівнях.

Тож для того, щоб розробити єдину стратегію, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець дав за результатами засідання ряд доручень:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3700791123567321&id=100009094100480


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора