Пошук

У КОРСУНІ ВІДКРИВАЄТЬСЯ ПЕРШЕ В РАЙОНІ ПРОТЕЗУВАЛЬНЕ ВІДДІЛЕННЯ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ НА БАЗІ ЛІКАРНІ

Дата: 08.10.2023 11:52
Кількість переглядів: 172

Фото без описуУ січні 2023 року в КНП "Корсунь- Шевченківська багатопрофільна лікарня" створене стаціонарне реабілітаційне відділення. За цей час у відділенні пройшли реабілітацію 325 осіб. Спочатку відділення було розраховано на 20 ліжок. Нині ж планується його розширення до 40 ліжок, 20 з яких виділені для проведення реабілітації військовослужбовців, які отримали ушкодження кінцівок та потребують протезування. За кошти бюджету громади було закуплено нові ліжка, а за кошти лікарні - відповідне реабілітаційне обладнання.

Днями очільник громади Віталій МАЦЮК разом з начальником Черкаської військової адміністрації Валерією БАНДУРКО та її заступником Богданом СОШЕНКОМ оглянули стаціонарне реабілітаційне відділення, яке дооблаштовується та буде відповідати сучасним вимогам. Очікується, що перші пацієнти будуть переведені із військових госпіталів уже на наступному тижні. Дякуємо начальнику Черкаської обласної адміністрації Ігор Табурець та начальнику Черкаської РВА Валерія Бандурко за сприяння у цій важливі справі.

Відділення здійснюватиме свою роботу у співпраці з ТОВ «Аванті Трейд», регіональний директор якого Олександр Підстепний. Товариство працює на базі та спільно з Інститутом травматології та ортопедії національної академії наук України. Лікарня заключила договір із цим товариством, яке у межах державної програми надає послуги з виготовлення та безкоштовного забезпечення сучасними протезно- ортопедичними виробами для військовослужбовців, які втратили кінцівки на війні.

Реабілітація військових - та обов’язкова складова медичних послуг, які сьогодні диктує нам реальність життя в умовах війни. Фізична реабілітація військовослужбовців після поранень потребує тривалого часу, тож максимально створюємо усі необхідні умови для якісної та ефективної реабілітації наших захисників.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора