Пошук

Ефективність пробації - співпраця з Національною поліцією!

Дата: 29.11.2023 10:39
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

Співпраця між поліцією та органами пробації є одним з пріоритетних напрямків, оскільки профілактична робота серед осіб, які вже є засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі є важлива для суспільства. Мета профілактичної роботи - недопущення вчинення повторних злочинів та адміністративних правопорушень.

Також, такі заходи на території громад, де проживають засуджені, показує позитивну динаміку в зменшенні вчинення ними адміністративних правопорушень та повторних злочинів. Без перебільшення зазначена співпраця – це той ґрунт, на якому будується ефективна профілактична робота.

28 листопада 2023 року фахівцем Черкаського районного сектору №2 Оленою Шкребтій спільно з поліцейським офіцером громади сектору взаємодії з громадськістю відділу превенції Черкаського районного управління поліції старшим лейтенантом поліції Олександром Шпаком здійснено перевірку за місцем проживання засудженого, який перебуває на обліку у секторі пробації, з метою забезпечення контролю за поведінкою та способом життя.

Під час профілактичної бесіди поліцейський офіцер громади Олександр Шпак попередив суб’єкта пробації про необхідність дотримання вимог чинного адміністративного та кримінального законодавства, роз’яснив основні загальноприйняті правила поведінки в суспільстві. Наголосив на недопущенні скоєння повторних правопорушень у період іспитового строку та неухильному дотриманні покладених судом обов’язків, що, в свою чергу, убезпечить засудженого від непоправних кроків.

Фахівець Черкаського РС№2 Олена Шкребтій провела бесіду профілактичного характеру щодо недопущення вчинення ним повторних злочинів та порушення громадського порядку, повторно роз’яснила права та обов’язки встановлені рішенням суду.

Проведення спільних заходів нагляду та соціально – виховної роботи із засудженими будуть відбуватися на регулярній основі.

Окремо варто зауважити, що плідна співпраця поліції з пробацією надає змогу спільними зусиллями забезпечити основну мету пробації – безпечне суспільство!

За інформацією Черкаського РС№2


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора